A szeretet és a remény üzenetét hozta

Senki sem fontosabb másoknál és mindnyájunknak szüksége van valakire – hangsúlyozta Nick Vujicic Novák Katalin és Soltész Miklós államtitkárokkal közösen tartott sajtótájékoztatóján, a budapesti Nem adom fel Kávézóban. Az EMMI támogatásával megvalósuló teltházas előadások mellett az interneten ötszáz iskola diákjai nézhetik élőben Vujicic tanúságtételét.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
diákok
2016. szeptember 21. Csontos Dóra

Senki sem fontosabb másoknál és mindnyájunknak szüksége van valakire – hangsúlyozta Nick Vujicic Novák Katalin és Soltész Miklós államtitkárokkal közösen tartott sajtótájékoztatóján, a budapesti Nem adom fel Kávézóban. Az EMMI támogatásával megvalósuló teltházas előadások mellett az interneten ötszáz iskola diákjai nézhetik élőben Vujicic tanúságtételét.


A végtagok nélkül született motivációs tréner második magyarországi látogatásán „Maradj erős!” című előadásával az iskolai testi és lelki bántalmazásokra hívja fel a figyelmet, ugyanakkor erőt és reményt kíván adni a bántalmazottaknak.

Novák Katalin, az EMMI család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára hangsúlyozta, az iskolai zaklatás egy olyan probléma, amely jelen van a mindennapokban és elérheti a gyerekek mindegyikét, függetlenül attól, milyen körülmények közül érkeznek, milyen kihívásokkal élnek. A gyerekeket nemcsak fel kell vértezni, azért, hogy ne szenvedjenek el hasonlót, hanem meg is kell velük értetni, miért nem válhatnak elkövetőivé erőszakos cselekménynek. Erről beszélni kell az iskolában és otthon a családban is. Az államtitkár kiemelte, a szülőknek is felelőssége van abban, hogy a gyerekek a saját kihívásaikra megfelelő választ tudjanak adni. Fontos, hogy a gyerekek minél fiatalabb korban találkozzanak a sajátjuktól eltérő élethelyzetekkel, így ők is nyitottabbak, elfogadóbbak lesznek – tette hozzá.

Fotó: facebook.com/NickVujicic

Attól az üzenettől, amelyet Nick átadott az előadásán, sok fiatalnak fordult meg az élete, változott meg a gondolkodása – emlékezett vissza Soltész Miklós egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkár Nick Vujicic egy három évvel ezelőtti káposztásmegyeri előadására. Üzenete az a krisztusi tanításból fakadó örömhír, mely sok-sok ember életét segíti a világban. Ha belegondolunk abba, hogy ma szinte mindenhonnan az árad: a szenvedéstől, a fájdalomtól, a bajtól meneküljünk, pedig mindenki tudja – akár a médiában dolgozik, akár civil szervezetként, fogyatékos emberként vagy államtitkárként van most jelen -, hogy ezeket az életünktől nem lehet távol tartani – mondta az államtitkár. Soltész Miklós kiemelte, a kérdés az, milyen választ tudunk adni nehéz helyzetben. Ezért bíztatok mindenkit – hangsúlyozta a politikus -, hogy vegyen rész Nick előadásain, mert az ott elhangzottak megadják a választ arra, hogy az ember élete sérülten és halálos betegen is teljes lehet. Ez azon múlik, ki tud-e célokat tűzni maga elé, olyanokat, amelyek a család, a közösség vagy az emberiség életében fontosak. Ez az, ami formálja a fiatalokat, a felnőtteket, a pedagógusokat, mindenkit.

Fotó: facebook.com/NickVujicic

Nick Vujicic második alkalommal tart előadásokat Magyarországon. Idén külön a diákokkal is találkozik szeptember 22-én, csütörtökön 11 órától. A tanulókkal az iskolai és internetes zaklatások és bántalmazások elleni küzdelemről, az áldozatok segítéséről, az elfogadó és befogadó szemlélet kialakításáról beszélget. Az előadó Stand strong! azaz Maradj erős! címmel indította el kampányát az év elején Amerikában. Célja, hogy a lehető legtöbb középiskolást megszólítsa. Azoknak a fiataloknak szeretne bátorítást adni, akik már az iskolában, közösségükben valamilyen formában átélték a kirekesztettség vagy megalázottság érzését. Meg szeretné mutatni, hogyan lehet ebből a helyzetből felállni, hogyan lehet a nehézségeket lehetőséggé alakítani. Meggyőződése: egymás ösztönzése mindennek az alapja.