A teremtő gondolat – légy pozitív!

A gondolatoknak teremtő ereje van. Ha bármilyen problémánk akad, a szakértők és a család egybehangzó véleménye is az, hogy változtassunk a hozzáállásunkon. Formáljuk át a gondolkodásunkat! De hogyan? Mi most megmutatjuk milyen trükkökkel válhatsz újra elégedetté!

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
egészség és lélek
2014. július 22. Paulik András

A gondolatoknak teremtő ereje van. Ha bármilyen problémánk akad, a szakértők és a család egybehangzó véleménye is az, hogy változtassunk a hozzáállásunkon. Formáljuk át a gondolkodásunkat! De hogyan? Mi most megmutatjuk milyen trükkökkel válhatsz újra elégedetté!


Mindenki hallotta már a kifejezést, hogy képzeld el, amire vágysz és meglátod, valóra válik az álmod! A vonzás törvénye nem újkeletű dolog. Az életünk minden területén találkozhatunk vele. De vajon tényleg csak ennyi? Kérd és megadatik? Az elmúlt években újra a figyelem középpontjába került a pozitív gondolkodás fontossága. Rengeteg könyv, film, előadás és tanfolyam szól arról, hogyan alkalmazzuk mindennapjainkban ezt az ezoterikus(?) módszert. A feladat egyszerűnek tűnik: minél többször gondolunk a vágyunkra vagy a kitűzött célunkra az egy idő után valósággá válik.

Képzeld el, hogy egészséges vagy! Képzeld el, hogy vékony vagy!

A vonzás törvénye egy kulcsmondattal leírható: Az vagy, amit magadról gondolsz, nem pedig az, aminek hiszed magad. Az orvostudomány hatalmas szerepet tulajdonít a gondolatok erejének. Szinte már tudományos tény, hogy akinek pozitív a hozzáállása hamarabb fog kigyógyulni akár egy súlyosabb betegségből is. A fogyókúrázó nők pedig biztos hallották már az edzőjüktől, hogy képzeljék el, milyen testet szeretnének magunknak és beindul a fogyás. Igen ám, de mindezért tennünk is kell! A pozitív gondolkodás csak egy lépés ahhoz, hogy sikeresek legyünk.

Kérd és megadatik?

Aki képes a gondolatait irányítani, az megváltoztathatja az egész életét. Azok az emberek, akik egész nap lógatják az orrukat és mindenben csak a problémát látják, csak az újabb kudarcot „vonzzák” be majd az életükbe. Mindenkinek meg kellene tanulnia, hogy a gondolatait a lehető legoptimálisabban használja! A legelső feladat az, hogy tudatosítsuk magunkban, hogy miben vagyunk jók. Ez segít fókuszálni arra a feladatra, ami előttünk áll. Egy elképzelt jó alak hamarabb megadja a lendületet a mozgáshoz, mint ha arra gondolnánk, hogy most van rajtunk 5-10 kiló súlyfelesleg, ami már rögtön negatív érzelmeket vált ki belőlünk. Ha a munkánk során folyamatosan akadályokba ütközünk, azt kell mérlegelnünk, hogy miért gurít elénk az élet ilyen feladatokat.

 

 

A vonzás törvénye tehát nem egy kívánságkosár, amivel berendelhetjük magunknak a szép életet és a magas fizetést, hanem egy eszköz arra, hogy észrevegyük, mi az, amit mi megtehetünk azért, hogy jobbá és sikeresebbé váljunk.

Három lépés a boldog élet felé…

–          Tudatosítsd magadban, hogy mire vágysz!
–          Összpontosíts a feladatodra és viselkedj úgy, mintha már valós lenne!
–          Légy nyitott és pozitív! Vedd észre, hogy mi zajlik körülötted!

+ Azoknak, akik nem tudják, hogyan is vágjanak bele az életmódváltásba, azoknak ajánlanánk a #100HAPPYDAYSprogramot, ami megváltoztatja a gondolkodásodat! A feladat annyi, hogy száz napig minden nap jegyezd fel, hogy milyen pozitív és örömteli dolog történt az életedben. Hidd el, megéri! Jó szórakozást!