A természet patikája

Régi javasasszonyaink jól tudták, milyen erő rejlik a természet gyógynövényeiben. Összeállításunkban igen hatásos fájdalomcsillapítókat mutatunk be a Betegek Világnapján.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
egészség és lélek
2014. február 11. Szaurella

Régi javasasszonyaink jól tudták, milyen erő rejlik a természet gyógynövényeiben. Összeállításunkban igen hatásos fájdalomcsillapítókat mutatunk be a Betegek Világnapján.


A Health and Nutrition folyóirat szerint egyre inkább elterjed a természetes hatóanyagú szerek használata, különösen a fájdalomcsillapító hatásmechanizmusuk miatt. Az alábbiakban tíz remek gyógynövényt mutatunk be.

Halolaj

Két fontos omega-3 zsírsavat tartalmaz. Már 3 g hajolaj is fájdalomcsillapító hatású.

Olívaolaj

Az ibuprofen vegyülethez hasonló hatásfokú természetes gyógyszer. 50 gramm extra szűz olívaolaj felel meg 10 százaléknyi ibuprofen hatóanyagnak a fájdalom elleni harcban.

Meggy

Ki hinné, hogy kedves gyümölcsünk is rejt titkokat: hatása tízszer nagyobb az aszpirinénál.

Emberi nyál

Elképesztő fájdalomcsillapító erejű az emberi nyál, egészen pontosan a morfiumot is „veri” hatásfokban: opiorfin nevű anyaga segít a nagy fájdalmak csillapításában.

Fehér fűzfakéreg

Elsősorban fogfájásra, fejfájásra ajánlják az aszpirinnal azonos hatásfokú természetes gyógyszert.

MSM

A természetes kénvegyület gyulladáscsökkentő hatású, emellett hatékonyan gátolja a fájdalomingerek továbbjutását a szervezetben.

Boswellia

Az indiai gyógynövény kiemelkedő szerepet tölt be a fájdalomcsillapításban, igaz, hazánkban nem lehet fellelni.

Ördögkarom

A dél-amerikai gyógynövény ijesztő neve ellenére a gyomorpanaszokkal küzdők menedéke, mert nem irritálja a gyomor nyálkahártyáját.

Kurkuma

Ezen indiai fűszernövény potenciális fájdalomcsillapító hatással büszkélkedhet: különösen a reumatikus panaszokkal küzdőknek hoz felüdülést. És finom zöldséges ételekbe téve sem utolsó!