Adományozz adventben (is)!

Adventben fokozottan figyelünk a rászoruló emberekre, betegekre, szegényekre, hajléktalanokra. Ha személyesen nem is mindig tudunk segíteni, adományunkkal hozzájárulhatunk a segélyszervezetek munkájához. Összeszedtük pár lehetőséget a karácsony előtti segítségnyújtáshoz.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
adományozás
2015. december 05. Aipmilo

Adventben fokozottan figyelünk a rászoruló emberekre, betegekre, szegényekre, hajléktalanokra. Ha személyesen nem is mindig tudunk segíteni, adományunkkal hozzájárulhatunk a segélyszervezetek munkájához. Összeszedtük pár lehetőséget a karácsony előtti segítségnyújtáshoz. 


Katolikus Karitász

A segélyszervezet 1356-os adományvonalán hívásonként 500 forinttal lehet támogatni a rászorulókért végzett munkát. Az adományvonal mellett az adományokat a Katolikus Karitász bankszámlaszámára is várják, illetve a szervezet minden egyházmegyei központjában le lehet adni jó állapotban lévő, használt játékokat, mesekönyveket, élelmiszereket, édességeket. Ezekből több mint 5000 gyermek számára készítenek karácsonyi meglepetés csomagot, amelyet ünnepi műsor keretében kapnak meg a rászoruló gyermekek.

Ökumenikus Segélyszervezet

2015-ben 20. alkalommal indították el Országos Adventi Pénzadománygyűjtésüket. Évente családok tízezreinek nyújtanak kézzelfogható segítséget élelmiszer, ruha vagy tanszerek formájában, átmeneti otthonaikban családok százainak biztosítanak lakhatást és átfogó támogatást a továbblépéshez. A 1353-as adományvonalra indított minden hívás vagy sms 250 forint adományt jelent. Honlapjukon megadott további formákban is lehetőség van az adományozásra. (átutlás, Tescoban adománykupon, csekkes befizetés)

Máltai Szeretetszolgálat

Több mint ezer általános iskolában kezdődik a szegény családok gyerekeinek számára hirdetett játékgyűjtés, a Pont Velem Okos Program-mal összefogva. Az összegyűlt rászoruló családok gyermekeinek juttatják el. A gyerekek december 11-ig dobozba csomagolva vihetik be iskoláikba  megunt, de jó állapotú játékaikat. A Szeretetszolgálat kuponjai a SPAR-ban és ÖMV kutatokon. További információ a Szeretetszolgálat honlapján.

 

Magyar Vöröskereszt

A legnagyobb hazai humanitárius szervezet a Coca-Cola Karácsonyi Karavánon, a Mikulásgyárban és a 1359-es adományvonalon várja az adományokat. December 11-én és 12-én pedig kétnapos élelmiszergyűjtést szervez. A téli időszakban egyre többen fordulnak segítségért a Magyar Vöröskereszthez, karácsony közeledtével háromszorosára nő a segélykérők száma. A téli tüzelő, a fűtési szezon miatt megemelkedett rezsiköltségek mellett, sok hátrányos helyzetű családnak jelent gondot a mindennapi élelem megvásárlása, a napi legalább egyszeri meleg étel elkészítése és biztosítása családja számára.

Baptista Szeretetszolgálat

Idén tizenkettedik alkalommal is megszervezik az ország egyik legnépszerűbb karácsonyi adománygyűjtését, a Cipősdoboz Akciót. Az elkészült és összegyűjtött cipősdoboz ajándékokat a Baptista Szeretetszolgálat országos önkéntesi hálózatán keresztül fogja eljuttatni a rászoruló gyermekekhez (árvaházak, nagycsaládos szervezetek, kórházak, fogyatékosokkal foglalkozó iskolák, egyesületek…), még az ünnepek előtt. A dobozokból Böjte Csaba árváinak idén is kétezer jut. A Baptista Szeretetszolgálat az elmúlt esztendőben mintegy 50 ezer cipősdoboz ajándékot juttatott el a rászoruló gyerekekhez. Az akció támogatható a 1355-öt vonalon, egy hívás 300 Ft-ot jelent. A dobozok a Deák téren a Cipősdoboz Vár mellett még sok-sok helyen leadható.

Magyar Gyemekmentő Alapítvány

Budapesten, Győrben és Pécsen, és nyaranta a Balatonnál teljesítenek szolgálatot. A 4 autó speciális gyermekmentésre van kialakítva. Országosan folyamatosan szerveznek ingyenes elsősegély tanfolyamokat. E két tevékenység tárgyi feltételeinek biztosításához várják az adományokat. Telefonon is lehet támogatni az alapítvány tevékenységét, fel kell hívni a 13600-at, majd a 67-es kódot kell tárcsázni. Egy hívás 250 Ft-ba kerül.