Anyjától vesét, apjától májat kapott Emma

Már első pillantásra látszik, hogy égetnivaló, s anyukája, Renáta (28) szerint rosszaságban is kenterbe veri a fiúkat – senki meg nem mondaná, hogy a kis Emma Lujza (3) fél életét kórházakban töltötte - számol be az esetről a Blikk.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
egészség és lélek
2013. július 16. bencze.aron

Már első pillantásra látszik, hogy égetnivaló, s anyukája, Renáta (28) szerint rosszaságban is kenterbe veri a fiúkat – senki meg nem mondaná, hogy a kis Emma Lujza (3) fél életét kórházakban töltötte – számol be az esetről a Blikk.


Pedig a cserfes kislány két szervátültetésen van túl, életét pedig kétszeresen is szüleinek köszönheti: anyukája egyik veséjét, apukája pedig májának egy darabkáját adta oda Emmának.

– Születése után hosszú hónapokig semmi baj nem volt, úgy tudtuk, a kislányunk makkegészséges – emlékeztetett a bulvárlapnak adott interjújában Vági Renáta, Emma Lujza édesanyja. – Ám egy októberi napon a lába bevizesedett. A rendelőből a babát rohammentővel vitték kórházba, és azonnal művesére kötötték. Vizsgálatok sora következett, végül a doktorok rájöttek, hogy a kislánynak úgynevezett primer oxalosisa van.

– Rövid idő alatt kiderült, hogy a kislányunknak új májra és vesére van szüksége – magyarázta az anyuka.

A Blikk cikkében kitér arra is, hogy a hírtől természetesen összeroppant, de megkönnyebbülés volt számára  és Emma apukája, Viktor (32) számára, amikor kiderült, hogy alkalmasak donornak, így kicsikéjük az ő segítségükkel élhet tovább, nem kell idegen szervre várni.

Az édesanya elmondta azt is: “Ma már minden rendben vele és velünk is. Legutóbb a Transzplantációs Alapítvány Mi is nyaralunk! táborában forgatott fel mindent a mi kis ördögfiókánk. A nyaralás nagyon jót tett neki, hisz a hosszú kórházi lét miatt sok mindenben lemaradt.”

Apukája májának egyik lebenyét Németországban 2011. május 23-án, több mint 10 órás műtét során operálták a kislány testébe, anyukája bal veséjét pedig három hónappal később kapta meg.

Emmáról a fotókat ide kattintva nézhetik meg.