Apa születik

Miközben te a 9 hónap alatt felkészülsz az újszülöttre, ő sem maradhat kívülálló. Erre jó, ha mindketten tudatosan figyeltek.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
apaság
2013. július 27. szabo.daniel

Miközben te a 9 hónap alatt felkészülsz az újszülöttre, ő sem maradhat kívülálló. Erre jó, ha mindketten tudatosan figyeltek.


– Bár őt nem zargatják – elvileg – a hormonok, és nem kell nap mint nap a terhesség testi tüneteivel megküzdenie, a változások azért bizony őt is érintik. Beszélgessetek minél többet arról, minek örül, mitől fél a gyereketek érkezésével kapcsolatban.

– Míg számodra egyértelmű, hogy valódi és virtuális sorstársakkal veszed körbe magad, neki nem biztos, hogy eszébe jut maga köré gyűjteni néhány kispapatársat. Ha a baráti körében vannak családos emberek, akkor elég, ha elküldöd velük egy kellemes esti sörözésre, ha viszont a barátai többsége gyermektelen, akkor lehet, hogy neked kell szervezkedned. Egy közös vacsorán a “fórumos csajokkal” és párjaikkal valószínűleg hamar előkerülnek a legfontosabb témák.

– Ha vezetsz naplót a terhességről, kérd meg, hogy időnként ő is írjon bele. Így még többet megtudhattok egymásról és az érzéseitekről, gyereketek számára pedig csak még tökéletesebb lesz ama bizonyos születésnapi ajándék.