Az anyaméhben mentette meg a magzat az ikertestvére életét

Az orvosok már tényként kezelték, hogy el fog vetélni a 20. hétben járó kismama, de akkor csoda történt! - olvasható a hír.ma-n.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
anyaméh
2013. november 20. bencze.aron

Az orvosok már tényként kezelték, hogy el fog vetélni a 20. hétben járó kismama, de akkor csoda történt! – olvasható a hír.ma-n.


A portál cikke szerint rossz hírek derültek ki az ultrahang-vizsgálat során, ugyanis az orvos azt mondta az angol várandós asszonynak, hogy az egyik kislánya, Kiki, szívproblémával küzd, ráadásul a méhlepényből folyadék szivárog, ez pedig azt jelenti, hogy biztosan el fog vetélni.

A 20. hétben járó kismama és családja felkészült a legrosszabbra, ám a magzatok nem adták ilyen könnyen magukat. A következő vizsgálaton kiderült, hogy az egészséges Nico úgy helyezkedett, hogy elzárja a szivárgás útját, és ezzel megvédte a húgát és saját magát is.

A döbbent orvosok ezután végigkövették a babák fejlődését egészen a szülésig. Nico végig ott maradt a helyén, és ezzel napról napra növelte az esélyét annak, hogy a testvérével együtt a világra jöjjön.

A szülésre végül a 30. hétben került sor, császármetszéssel. Először Nico született meg, majd öt perccel később Kiki. Mind a ketten másfél kilogrammot nyomtak. Az orvosok szerint ez a szép súly annak köszönhető, hogy Nico még 10 hétig benntartotta a húgát és saját magát az anyaméhben – olvasható a hír.ma-n.