Babák, akik szeretik a hangtálakat

A vízben történő relaxáló gyakorlatok során, a hangtálak mély, lazító hangjai, pozitív rezgései megnyugtatják az anyákat és a babákat is. A speciális vízi hang-és rezgésterápiát megvalósító babaúszás oktató szakértőnk, Radnics Adrienn mesél nekünk erről.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
anya
2016. június 15. Csontos Dóra

A vízben történő relaxáló gyakorlatok során, a hangtálak mély, lazító hangjai, pozitív rezgései megnyugtatják az anyákat és a babákat is. A speciális vízi hang-és rezgésterápiát megvalósító babaúszás oktató szakértőnk, Radnics Adrienn mesél nekünk erről.


A hangok és az egészség

Fizikából általános iskolában azt tanultuk, minden rezgés, minden energia. A szilárd tárgyak azért tűnnek szilárdnak, mert atomjaik egy helyben mozognak, rezegnek. A hangok rezgések, körülveszik, áthatják a körülöttünk lévő teret, sőt igazából alkotóelemei világunknak, energetikai, fizikai testünknek. Minden szervünk egy meghatározott rezgéstartományban működik, minden rezgéstartományhoz köthető egy frekvencia, egy hang is. Ugyanez igaz érzelmi, energetikai működéseinkre is.

A civilizált lakosság által elszenvedett zajszennyezés negatívan befolyásolja pszichés állapotunkat, a túl sok, erős és zavaró rezgésű, akusztikus inger, növeli a depresszió, az alvászavarok kialakulásának esélyét, kevésbé tudjuk kipihenni magunkat, illetve hamarabb elfáradunk napi tevékenységeink közben is. A történelemben számos vallás használta ki a hangok gyógyító erejét. A dalok, gyógyító hangok, mantrák, hangszeres zene felhasználása által, már az ókori egyiptomiak, görögök, arabok, kínai, indiai gyógyítók felismerték a rezgések pozitív, gyógyító tulajdonságait és hatásait testi-, lelki egészségünkre.

Az elcsendesedés, befelé figyelés, a belső csend a harmonikus, gyógyító rezgések megtapasztalásának fontos előfeltétele. Ehhez a legkülönlegesebb, segítő közeg a víz. Ha nyugodtan vízbe merülünk, lebegés közben fülünk a víz alatt van, olyan csendet és testi állapotot élünk meg, mint édesanyánk méhében egykor. A víz nyugtató közege visszavezet minket a tökéletes csönd és belső figyelem állapotába, a langyos víz, folyamatosan hullámzó, a bőrre ható, mikromasszírozó hatása pedig serkenti a sejtek anyagcseréjét, ezáltal fokozza a test méregtelenítő folyamatait, nyugtatja az idegrendszert, oldja a fizikai testben, izmokban elraktározott feszültségeket, ezzel együtt gyógyítja a mögötte lévő stresszeket, hosszabb távon az esetleges érzelmi traumákat is.

Ezt a hatást megsokszorozhatjuk a hidroterápia közben alkalmazott célzott és speciális hangterápiával, amihez én a tibeti hangtálak lágyan rezgő, relaxáló hangját választottam.

Kép forrása: babafalva.hu

1. Vízi hangfürdő kismamáknak

A tibeti hangtálak csodásan zengő hangja, sokszólamú dallama megtisztít, felemel, kitisztítja a gondolatokat, elcsendesíti az érzelmeket. Az Aquanatal órákon is alkalmazunk hangokat, mantrákat, amit a mamák a szülésnél is hatékonyan felhasználhatnak, ellazítva a testüket, elengedve minden feszültséget, tudatosan lazítva a gát területét és átlélegezve az összehúzódásokat…

Ezeket, a várandósság alatt használt hangokat a kisbabánk is megjegyzi, a szülés során és utána is ellazul, ha ezeket hallja. A kismamákkal végzett 12 éves munkám során, a még mélyebb ellazulás, a magzattal való kommunikáció és pozitív magzati emlékek kialakításának lehetőségeit kutatva kezdtem el, e csodás rezgésű hangszereket is alkalmazni a foglalkozásaimon.

A speciális, vízi, relaxáló gyakorlatok során, a hangtálak mély, lazító hangjai, pozitív rezgései megnyugtatják az anyákat és a babákat is, pozitívan befolyásolják az anyukák légzését, a test vegetatív működéseit, harmonizálóan hatnak a belső szervek működésére, kiegyensúlyozzák az immunrendszert, az idegrendszert, jótékonyan hatnak a kisbabára is.

A cikk még nem ért véget. Olvass tovább!