Babakocsis futás: szuper a babának, anyának és apának is

Nyári Fruzsinával, a Fuss Babakocsival Egyesület alapítójával a babakocsis sportokról és az ehhez kapcsolódó közösségi életről beszélgettünk.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
babakocsis futás
2015. július 12. Gyarmati Orsolya

Nyári Fruzsinával, a Fuss Babakocsival Egyesület alapítójával a babakocsis sportokról és az ehhez kapcsolódó közösségi életről beszélgettünk.


Hogyan kerültél kapcsolatba ezzel a sporttal?

Még jóval szülés előtt, New Yorkban láttam, hogy anyukák tömegesen futnak és tornáznak babakocsival a parkban. Nagyon megtetszett, mert mindenki vidám és sportos volt. Valahogy az élt a fejemben korábban, hogy hosszú időre le kell majd mondanom a mozgásról, ha nem szerzek hamar egy bébiszittert. Aztán amikor férjemmel megismerkedtem, a heti rendszeres sportolásunk a futás lett, mert ezt a lakóparkban bármikor tudtuk űzni munka után, így egyértelmű volt, hogy futóbabakocsit veszünk, ha továbbra is sportolni akarunk. Olivérünk 6 hónapos volt, mikor elkezdtem vele a közös kocogásokat. Családi szerelem lett belőle.

A babakocsis futást övezi néhány olyan hiedelem, amiről én sem tudom, igazak-e vagy tévhitek. Kezdjük az elsővel: egy futóbabakocsi egy vagyonba kerül, nem?

Ez nem igazán igaz. Több lehetőségünk is van. A mai trendi babakocsik akár 400-500 ezer forintba kerülhetnek újonnan, ezzel szemben egy prémium futóbabakocsi 130-150 forint között van. Vannak bizonyos márkák, amik külföldről használtan megvehetőek, mert 2-5 éves modell esetén is remekül működnek és jó állapotúak, ebben az esetben pedig akár 30-50 ezerre is lemegy az ár.