Bach-virágterápiával a lelkiállapotunkért

Napjainkban egyre elterjedtebbek a természetes gyógymódok. Nem kell rögtön orvoshoz rohannunk és olyan gyógyszert felíratni, melynek számos mellékhatása van, sőt sok esetben szedése akár függőséget is eredményezhet.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
alternatív orvoslás
2014. szeptember 20. Paulik András

Napjainkban egyre elterjedtebbek a természetes gyógymódok. Nem kell rögtön orvoshoz rohannunk és olyan gyógyszert felíratni, melynek számos mellékhatása van, sőt sok esetben szedése akár függőséget is eredményezhet. A Bach virágterápia az 1930-as években felfedezett olyan hatékony módszer, amely növények virágaiból készült esszenciák által közvetlenül képes hatni a lelkiállapotra.


A Bach-virágterápia rendszerét – melyben 38 olyan vadon élő virágot és növényt találunk – egy angol orvos, dr. Edward Bach fedezte fel. Elsősorban olyan gyógymódot keresett, melynek segítségével bárki viszonylag könnyen megtalálhatja betegsége okát, és sikeresen kezelheti lelki bajait. A mellékhatásoktól mentes Bach-virágterápia sikere az egyszerűségében rejlik, egyszerű, praktikus, így használata a mindennapokban bármikor áldásos.

A Bach-virágterápia jellemzői

A 38 virágesszenciát magába foglaló rendszert mind mezei növények virágaiból nyerik. Minden virág egy-egy kedélyállapothoz társítható. Félelem, bizonytalanság, önbizalomhiány, görcsösség, feszültség és így tovább – mind-mind egy virágesszencia segítségével orvosolható, anélkül, hogy bármiféle – hosszútávon káros hatást eredményező – kedélyállapot javító gyógyszereket szednénk, melyek csak ideig-óráig szüntetik meg a tüneteket és a kiváltó okokat pedig egyáltalán nem. Amennyiben maradandó eredményt szeretnék elérni és megtalálni a probléma gyökerét, mindenképpen érdemes kipróbálni a virágterápiát.

Fontos tudni, hogy a gyógyítás nem a testi tünetekre koncentrálódik, hanem az emberi lélek működésére. Lelkünk egészsége legalább annyira fontos, mint a testünké, hiszen ha a lelkünk beteg, előbb-utóbb a testünk is megbetegszik. Minden betegségnek lelki eredetű oka van, ezért figyeljünk oda minden jelzésre, mielőtt komoly baj történik.