Beköszöntött a pollenszezon – Így küzdj a pollenek ellen

Az enyhe tél és a korai tavasz miatt már elkezdődött a fafélék virágzása, a mogyoró, az éger, a ciprus- és a tiszafafélék pollenszórása már január óta tart - mondta el Páldy Anna, az Országos Környezetegészségügyi Intézet megbízott főigazgató-helyettese.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
egészség és lélek
2014. március 07. Szaurella

Az enyhe tél és a korai tavasz miatt már elkezdődött a fafélék virágzása, a mogyoró, az éger, a ciprus- és a tiszafafélék pollenszórása már január óta tart – mondta el Páldy Anna, az Országos Környezetegészségügyi Intézet megbízott főigazgató-helyettese csütörtökön sajtótájékoztatón.


 

Az allergiások számára ez nem jó hír, hiszen az ő esetükben ez kaparó torokkal, állandó orrfolyással, torokviszketéssel és még sok más tünettel jár. Íme néhány tanács amelynek segítségével csillapíthatjuk ezeket a kellemetlen tüneteket.

A lakásban

Ha lehet a szellőztetést a kora hajnali órákba vagy éjszaka tegyük, legjobb esetben eső után. Ha otthonunkban szőnyeg van, akkor hetente akár több alkalommal is porszívózzunk ki. Az otthonunkban élő háziállatok a lábukon keresztül behozzák a pollent a lakásba, így ha tehetjük ebben az időszakban gyakrabban fürdessük meg kedvenceinket.