Bravúros technika az iskolai szekálás ellen – VIDEÓ

Rengetegen osztották meg azt a videót, amely egyszerű ám mégis kiváló ötletet ad arra, mit tehetünk az iskolai szekálás megfékezéséért. Minden szülőnek és gyermeknek látnia kell!

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
áldozat
2017. november 06. Czefernek Léna

Már több százezren nézték meg azt a Facebook videót, amely egy teljesen átlagos (és sajnálatos) iskolai jelenség, a verbális bántalmazás ellen nyújt ötletes segítséget. Mind a szülők, mind a gyermekek számára tanulságos, hiszen nem csupán egy technikát tanít meg, hanem annak hátterével is foglalkozik, bepillantást engedve az iskolai agresszor agyába, motivációiba.

A videó elején egy átlagos szópárbajt hallhatunk, ahol a sértegető fél a bántalmazott összes megnyilvánulására további agresszióval reagál. Ez a szomorú jelenet folytatódik pár percig, majd a megfélemlített fél taktikát vált.

Mivel ez a fajta agresszió az erőviszonyok felbomlásáról, a másik fél fölé kerülésről szól, az egyetlen módszer, ha a lepergetjük magunkról a sértő szavakat. Ebben az esetben az agresszor nem éri el a célját, veszít az egyenlőtlennek indult csatában.