Csak természetesen – problémák és megoldásuk: a NaPro

Manapság egyre többen fordulnak az élet minden területén a természetes módszerek nyújtotta lehetőségekhez. Nagyon sokunk számára fontos, hogy minél kevesebb kockázat árán, akár teljesen mellékhatások nélkül találjunk gyógyulást különböző orvosi problémákra.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
creighton módsze
2013. július 09. Paulik András

Manapság egyre többen fordulnak az élet minden területén a természetes módszerek nyújtotta lehetőségekhez. Nagyon sokunk számára fontos, hogy minél kevesebb kockázat árán, akár teljesen mellékhatások nélkül találjunk gyógyulást különböző orvosi problémákra.


A nőgyógyászat területén az utóbbi években a világ számos országában megkezdődött a Creighton Model FertilityCare Módszer és az erre épülő NaPro Technológia használata, melynek egyik legfőbb ismérve, hogy a nő ciklusát megfigyelve, a női test ritmusával együttműködve ad válaszokat a termékenységet érintő kérdésekre. Múlt év óta a Creighton Model FertilityCare Módszer Magyarországon is elérhetővé vált, jelenleg öt oktatótól lehet elsajátítani.

Zöld út a családtervezésnek

A Creighton Model FertilityCare Módszert Dr. Thomas Hilgers fejlesztette ki az 1970-es évek végén az Egyesült Államokban. A Billings Ovulációs Módszer kiértékelését végezve egy arra épülő, teljesen átfogó rendszert dolgozott ki a női termékenység megfigyelésére, mellyel kiválóan nyomon követhetők a női test termékeny és terméketlen periódusai. Ezzel megszületett az egyik legpontosabban működő természetes családtervezési módszer, napjainkban a világ minden táján több mint kétszáz központban oktatják.

Menj biztosra – 99.5%!

A Creighton Model FertilityCare Módszer nem fogamzásgátlás, hiszen nem korlátozza a termékenységet, hanem a termékeny és terméketlen napokról ad pontos, megbízható információt. Ennek ismeretében a házaspár szabadon dönthet, hogy szándékaiknak megfelelően mely napokat használják a várandósság elérése vagy elkerülése érdekében. 99,5%-os módszer hatékonysági mutatójával ugyanolyan jó, vagy sokkal megbízhatóbb, mint a piacon található többi fogamzásgátló szer és eszköz, ugyanakkor teljesen természetes, mellékhatások nélkül működik, nem borítja fel a női szervezet természetes ökológiáját. Számtalan előnye mellett a pár kapcsolatára is pozitív hatást gyakorol, a családtervezés felelőssége nem kizárólag az egyik fél vállán nyugszik, megerősödik a lelki összhang, fejlődik a kommunikáció.

Ragadd meg a megfelelő pillanatot!

Sokan gyermekáldásra vágyva fordulnak a Creighton Módszer felé, s a normális fertilitású párok 6 hónap alatt gyakorlatilag 100%-ban sikerrel járnak. Ez fontos lehet a babát tervezőknek, hiszen az orvosi protokoll szerinti 1-2 éves várakozási idő jelentősen lerövidül. Ha 6 hónap után sem következik be várandósság a termékeny napok használatával, akkor érdemes orvoshoz fordulni a reprodukciós rendszert érintő problémák feltárása céljából.

Ha mégsem érkezik a gólya…

Ilyen esetekben kezdődhet a NaPro Technológia használata. A vizsgálatok során a nő saját megfigyeléseit ötvözik a legújabb orvosi kutatásokkal és módszerekkel, így jelentősen megnő a sikeres kezelések aránya más módszerekkel összehasonlítva. Míg a mesterséges megtermékenyítés során gyakran tudomást sem vesznek a meddőség mögött meghúzódó okokról, addig a NaPro Technológiában gyógyszeres és sebészeti eljárások segítségével a kóros eltéréseket gyógyítják, ami a nő későbbi egészségi állapotára is hatással van.

Keress bizalommal!

A fent említett eseteken kívül a Creighton Model FertilityCare Módszer és a NaPro Technológia használata segítséget nyújthat számtalan más probléma kezelésében, mint a szabálytalan ciklusok, fájdalmas menstruáció, hormonális eltérések, PCOS, endometriózis, vetélések, szülés utáni depresszió, koraszülés, premenstruációs szindróma, perimenopauza.

További információ a Tervezz Természetesen Egyesület honlapján található:  www.tervezztermeszetesen.hu