Dobó Kata: “Lehet erről nyíltan is beszélni”

"Reménnyel töltve - Rák, ahogy én látom" - ezen a néven futott a közelmúltban egy fotópályázat, aminek csütörtök délelőtt tartották az eredményhirdetését. A pályázat célja az volt, hogy felhívja a figyelmet, hogy a betegség legyőzhető, ha időben felismerik, ráadásul némi odafigyeléssel a kialakulás kockázatát is lehet csökkenteni. Az esemény házigazdája Dobó Kata volt, aki a zsűrizésben is részt vett, bár mint mondta, ő inkább az érzéseire hallgatott, amikor a képeket értékelte.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
Dobó Kata
2013. október 18. szabo.daniel

“Reménnyel töltve – Rák, ahogy én látom” – ezen a néven futott a közelmúltban egy fotópályázat, aminek csütörtök délelőtt tartották az eredményhirdetését. A pályázat célja az volt, hogy felhívja a figyelmet, hogy a betegség legyőzhető, ha időben felismerik, ráadásul némi odafigyeléssel a kialakulás kockázatát is lehet csökkenteni. Az esemény házigazdája Dobó Kata volt, aki a zsűrizésben is részt vett, bár mint mondta, ő inkább az érzéseire hallgatott, amikor a képeket értékelte.


A győztes Laki Krisztina lett, aki egy fotósorozattal nevezett a pályázatra, a közönségdíjas pedig Laczkóné Bakos Krisztina. A pályázatra 416-an neveztek, és több mint 12 ezren szavaztak, úgyhogy szeretnék a közeljövőben folytatni.

Dobó Kata minden kezdeményezést pártol, ami arról szól, hogy van kiút ebből a betegségből, hogy van remény. “Nem kell ezt túlbeszélni persze, de nem kell feleslegesen aggodalmaskodni sem. Nem kell tőle rettegni. Ezt egyébként magamnak is mondom, egyfajta mantraként.” A betegségben nagyon sok család érintett, sőt, Magyarországon valamilyen szinten szinte mindenki, úgyhogy azt mondja, hogy annál jobb, minél több információ kerül ki a róla. Az emberek ugyanis szerinte hajlamosak a homokba dugni a fejüket, és így arról sem szereznek tudomást, hogy a rák gyógyítható, ha időben felfedezik, és a szűrővizsgálatokat se ismerék eléggé. “Látniuk kell, hogy erről lehet nyíltan is beszélni” – magyarázta a Díványnak.