Elég egy csésze, és enyhül a fájdalom – 8 elsőosztályú gyógytea, 8 betegségre

8 különböző betegséghez társítottuk azt a teát, ami a legjobban gyógyíthatja a kellemetlen tüneteket. Íme!

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
betegség
2016. június 02. Vajda Boglárka

8 különböző betegséghez társítottuk azt a teát, ami a legjobban gyógyíthatja a kellemetlen tüneteket. Íme!


Náthára és fájó torokra: citromtea

Náthára és fájó torokra a legjobb a citromtea. Nem citromfű, nem citromos tea, hanem citromtea. A legtöbb gyógynövényboltban be lehet szerezni, de akár otthon is elkészítheted a citrom lereszelt héjából, amit megszárítasz, majd forró vízben áztatsz. A tea ereje a citromban lévő antioxidánsokban és C-vitaminban rejlik, mindkettőre fokozottan szükséged van a megfázás idején. Emellett a gyümölcsben lévő citromsav is jó hatással van a szervezetre: a feleslegesen bekerült ásványi anyagokat, sókat feloldja, de a hiányzókat pótolja és megköti.

Fejfájásra és lassú vérkeringésre: fahéjtea

A fahéj nemcsak a forralt borhoz és a kakaóhoz illik; készíts belőle teát, ha fáj a fejed, vagy a vérkeringésednek szükséged van arra, hogy egy kicsit felpezsdüljön. Pofonegyszerű a művelet: forró vízbe tegyél bele egy vagy két fahéjrudat, és várd meg, amíg kiázik. Ez a kellemes illatú fűszer remekül csillapítja a makacs fejfájást, emellett serkenti a vérkeringést, csökkenti a vércukorszintet és a koleszterinszintet. Mindezt gyulladáscsökkentő tulajdonságának köszönheti; azonnal kifejti hatását.

Menstruációs fájdalomra: narancsvirág-tea

A fehér színben pompázó narancsvirágot régen a menyasszonyok és az utcalányok egyaránt használták, egy egyszerre jelképezte a tisztaságot és a csábítást. Ma leginkább nyugtató, emésztésjavító, fertőtlenítő, görcsoldó és nemivágy-fokozó hatása miatt használják. Ha kínzó menstruációs fájdalom gyötör, akkor próbáld ki a belőle készült teát, mert nyugtató, görcsoldó hatása miatt csökkeni fognak a kellemetlenségek. Depresszió és levertség ellen is alkalmazható!