Elhízás ellen keksz!

Naponta kilenc szem keksz segíthet felszámolni a járványszerűen terjedő gyermekelhízást - állítja egy szakértő.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
egészség és lélek
2014. április 12. Szaurella

Naponta kilenc szem keksz segíthet felszámolni a járványszerűen terjedő gyermekelhízást – állítja egy szakértő, aki szerint az egészséges édességváltozatok a zöldségekkel és a gyümölcsökkel együtt felválthatják a feldolgozott nassolnivalókat.


Egy brit orvos felszólította az NHS biztosítószövetséget, hogy forradalmian új étrendet írjon elő az elhízott csemeték számára, mely többek között naponta kilenc szem keksz megevésére buzdítja az érintetteket. Az Egyesült Királyságban jelenleg a 2 és 15 év közötti gyerekek 30 százaléka elhízott, s közülük sokaknál magas a szívbetegség kockázata. Becslések szerint Magyarországon is hasonló arányról beszélhetünk.         
    
Dr. Sarah Brewer javaslata alapján érdemes volna előnyben részesíteni egy vitatott egyesült államokbeli diétát, amely vacsorára a zöldségek és a gyümölcsök fogyasztása mellett a kekszet is előírja. Ennek értelmében a kicsik kilenc szem kekszet ehetnek meg a nap során, plusz egy 500-700 kalóriás vacsorát, ügyelve a zöldségek és a gyümölcsök arányára. Dr. Brewer szerint ilyen radikális intézkedésekre van szükség a járványszerűen terjedő elhízás orvoslására.