Ennyit alszanak a kismamák

Négy óra negyvennégy perc - átlagosan ennyit alszanak a csecsemők szülei éjszakánként a gyermek első születésnapjáig. Az altatással 12 hónap alatt összegezve 14 teljes napot töltenek a boldog, de kifáradt szülők - írja a csalad.hu.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
kismama
2018. július 05. csalad.hu

Az újszülött okozta boldogság mértékét jól mutatja egy friss kutatás, amiből kiderül, az örömittas édesanya és édesapa a gyermek életének első 12 hónapjában milyen keveset alszik éjszakánként. És mégis boldog. Az Independent című brit lap beszámolója szerint, az egyik gyermekjátékokat és felszereléseket gyártó multinacionális cég által készített felmérésből az derül ki, a szülők mindössze 4 óra 44 percet alszanak éjszakánként átlagosan az első 12 hónapban. Bármennyire is az édesanyára hárul számtalan feladat a gyermek körül, a két szülő pihenési mennyisége között alig van különbség. Ha összeadjuk a deficitet és az ajánlott napi nyolc órával számunk, akkor az jön ki, hogy egy esztendő alatt tulajdonképpen 50 napot alvás nélkül húznak le. Hiszen az egészségesnek tartott idő 59 százalékát töltik csak párnák közt.

Azt is kiszámolták, hogy ezek az álmos felnőttek mennyi időt fordítanak gyermekük álomba ringatásával. Az adatok szerint napi átlagosan 54 percbe telik a kicsi elaltatása, ami összességében 12 hónap alatt 14 napot tesz ki. Ráadásul van, amikor a szülő hamarabb szenderül álomra, mint az altatni próbált csecsemő.

A cikk itt folytatódik.