Ételek, amiket tilos megmosni főzés előtt – Nem a hús a legmeglepőbb
Érdekes lista.
1. Nyers hús
A legtöbben főzés előtt megmossák a nyers húst (pulyka, csirke, marha, sertés), pedig nem kellene, mert csak rosszat teszünk vele saját magunknak. Bár így a rajta lévő baktériumoktól nagyjából megszabadulhatunk (az összeset képtelenség leöblíteni), a kórokozók ott maradnak a konyhapulton, a mosogatóban, vagyis könnyen átkerülhetnek más élelmiszerekre is.
2. Nyers hal
A nyers húshoz hasonlóan a nyers halat sem szabad megmosni, méghozzá ugyanazon okból kifolyólag: ha lecsapatjuk vízzel, elősegítjük a baktériumok terjedését.
3. Tojás
Minden tojáson egy természetes védelmi réteg van, ami nem enged a baktériumok pusztításának. Ha mégis megmossuk őket, akkor a védőrétegnek annyi: szabad utat engedünk a kórokozók terjedésének.