Családháló

Kezdőoldal Egészség és lélek Ezért kell egészségeset ennie a kismamáknak

Ezért kell egészségeset ennie a kismamáknak

Egy friss tanulmány szerint azon anyák gyermekei, akik terhességük alatt főleg egészségtelen ételekkel táplálkoztak, nagyobb arányban lesznek különféle viselkedési és pszichés megbetegedések áldozatai.

Írta: bencze.aron,

Egy friss tanulmány szerint azon anyák gyermekei, akik terhességük alatt főleg egészségtelen ételekkel táplálkoztak, nagyobb arányban lesznek különféle viselkedési és pszichés megbetegedések áldozatai.


A Journal of the American Academy of Child and Adolescent Psychiatry folyóiratban publikált tanulmány szerint a nagyon korai korban túlzottan egészségtelenül táplált gyermekek nagyobb arányban mutatják a depresszió és a pánikbetegség, valamint az agresszió és szeszélyesség tüneteit.

Az ausztráliai Deakin Egyetem kutatói norvégiai kollégákkal közösen végzett felmérése először mutat rá közvetlen kapcsolatra a pszichés és viselkedésbeli megbetegedések, valamint az anyák terhesség alatti, illetve a gyermekek korai táplálkozási szokásai között.

“Azt már jó ideje tudjuk, hogy a gyermekek korai ételfogyasztása, beleértve a az anyaméhbeli táplálkozást is, közvetlen hatással van a későbbi megbetegedésekre való hajlamra. Gondolok itt például a szívbetegségekre, a cukorbetegség kialakulására, stb. Ez a kutatás azonban az első olyan, ami a táplálkozás és a mentális megbetegedések összefüggése között mutat fel bizonyítékot” – nyilatkozta Felice Jacka, a kutatás vezetője.

A depresszió és a pánikbetegség a világ leggyakoribb betegségei közé tartozik, ezért is készítettek a szakemberek igen átfogó kutatást ebben a témakörben, mintegy 23 ezer anya és gyermeke megfigyelésével. Az adatgyűjtésre az anyák terhessége alatt, valamint a gyermekek 18 hónapos és 3 éves korában került sor, a gyermekek depressziós, pánikbeteg, hiperaktív és egyéb tüneteinek megjelenését pedig jól összeállított kérdőívek kitöltetésével a szülőktől szerezték be.

Hozzászólások

hozzászólás

CÍMKÉK:
Read previous post:
Emlékszik a pocakban hallott szavakra a baba

Ha valaki késztetést érez arra, hogy beszéljen méhen belüli magzatával, nyugodtan tegye meg: a legújabb kutatás szerint a baba emlékszik...

Close