Ezért legyenek kettesben az apukák a babával

Ismeritek azt a képet, aminek az a lényege, hogy a gyermek - bármi baja is van - mindig az anyukáját hívja segítségül? Apát csak akkor, amikor az alábbi kérdést teszi fel: hol van anya?

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
apa
2016. július 06. Csontos Dóra

Ismeritek azt a képet, aminek az a lényege, hogy a gyermek – bármi baja is van – mindig az anyukáját hívja segítségül? Apát csak akkor, amikor az alábbi kérdést teszi fel: hol van anya?


Az édesapák és a kisbabák kapcsolatáról ír friss cikkében a Huffington Post szerzője, aki úgy véli, már a fogantatás pillanatától kezdve hátrányban vannak az apukák. Hiszen amint elkezd növekedni a magzat, már kialakul az anyukával egy speciális kapcsolat, kötődés. Az apukáknak pedig a próbálkozás jut, hogy már a terhesség alatt beszéljenek a kicsihez, de miután megszületik a kicsi, onnantól is nehéz a férfiak dolga. A csecsemők és a kisgyermekek számára ugyanis az anya a minden, hiszen ő biztosítja a kicsi számára az életet, ő szoptatja, nála érzi magát a gyermek biztonságban. És mindennek ellenére az apukák igenis nagyon fontos szerepet játszanak a gyermeknevelés során.

Egyes apukák azonban tényleg nehéz helyzetben vannak, hiszen vannak olyan nők, akik nem tudnak lemondani a “főszerepről”, arról, hogy kiengedjék a kezükből az irányítást és a férfi is előtérbe kerülhessen a gyermeknevelés során. A legjobb dolog, amit a nők tehetnek, az az, hogy időnként kicsit visszalépnek, és hagynak némi teret az édesapának is. Akár azon az áron is, hogy a hagyják el a nők a házat egy kis időre. Ha ugyanis az anyuka nem liheg ott a gyermek és az apuka nyakában, sokkal több lehetőséget ad nekik arra, hogy játszanak, hogy megismerjék egymást, hogy az apa és a gyermek között kialakulhasson egy kötelék.

A cikk még nem ért véget. Olvass tovább!