Családháló

Kezdőoldal Egészség és lélek Ezért olyan különlegesek a szeptemberi babák

Ezért olyan különlegesek a szeptemberi babák

Még kellemes az idő, egyre szebb színekben tündökölnek a fák, nagyokat lehet sétálni, kirándulni… A szeptember igazán nagyszerű hónap – azt is elmondjuk, miért olyan különlegesek azok a babák, akik ilyenkor születnek!

Babaszoba,

Jobban teljesítenek az iskolában

A szeptemberi gyermekek általában jobban teljesítenek az iskolában, igaz, ennek nem a csillagok állásához van köze, hanem ahhoz, hogy mikor kezdődik a tanév. A szeptemberi gyerekek általában a legidősebbek az osztályban, és a kicsiknél a néhány hónapos különbség is rengeteget számít.

Ügyes sportolók

A szeptemberi gyerekek agya és izomtömege valamivel nagyobb, mint más hónapokban született kortársaiké, általában korán és szívesen kezdenek mozogni, ami azzal jár együtt, hogy ügyesebbek és lelkesebben sportolnak, akár a versenysportokban is jeleskedhetnek. A kutatások szerint ez a D-vitaminnak köszönhető, melyből már a magzati korban több jut nekik.

Kevésbé veszélyezteti őket a bipoláris zavar

Egy 2012-es kutatás szerint a szeptemberben született babák kisebb eséllyel lesznek felnőttként bipolárisak. Bár a feltételezések szerint itt is a D-vitaminnak köszönhető a pozitív hatás, a tudósok nem tudják pontosan, miért ellenállóbbak a szeptemberiek a mentális problémákkal szemben.

A cikk itt folytatódik.

Hozzászólások

hozzászólás

CÍMKÉK:
Read previous post:
Novák Katalin: szülőnek lenni jó

Szülőnek lenni jó címmel másfél hónapos családbarát kampány indult - jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyekért felelős...

Close