Családháló

Kezdőoldal Egészség és lélek Ezt csinálja a dohányzás a magzattal

Ezt csinálja a dohányzás a magzattal

Döbbenetes képek arról, hogy az anya dohányzása milyen hatással van a magzatra.

Írta: Vajda Boglárka,

Döbbenetes képek arról, hogy az anya dohányzása milyen hatással van a magzatra.


Több vizsgálat is kimutatta már, hogy az anya dohányzása rendkívül rossz, károsító hatással van a magzatra. Most ultrahangos képeken is látszódik a különbség. Az egyik érdekes és döbbenetes a felvételeken az az, hogy a dohányzó anyukák babái sokkal többször érintik meg a szájukat és az arcukat, mint azok a magzatok, akiknek nem cigarettázik az édesanyjuk. Ráadásul az előbbi csoportba tartozó képeken az alulfejlettség is jól kivehető – írja a Daily Mail.

Szakértők ugyanis azt mondják, hogy a dohányzó édesanya a magzat központi idegrendszerét károsítja úgy cselekedetével, hogy az sokkal lassabban fejlődik. Orvosok is már régóta azon a véleményen vannak, hogy a nőknek minél hamarabb le kell tenniük a cigarettát, a terhesség alatti dohányzás ugyanis növeli a koraszülés, illetve a légzési problémák kockázatát is.
 
 
A képen látható magzatok 32 hetesek. A fenti magzat anyukája dohányzik, a lentié nem. A kép eredetileg az Acta Paediatrica szaklapban jelent meg.
(forrás: babaszoba.hu)

Hozzászólások

hozzászólás

CÍMKÉK:
Read previous post:
Váltsd valóra az álmaimat! Ez a kötelességed!

Emlékszünk még a Ragyogj! című filmre, amely David Helfgott zongorista életét dolgozza fel? A kis David 7-8 évesen egy zenei...

Close