Családháló

Kezdőoldal Egészség és lélek Fertőzés miatt bezárták a szegedi koraszülött intenzív osztályt

Fertőzés miatt bezárták a szegedi koraszülött intenzív osztályt

Fertőzés miatt bezárták a Szegedi Gyermekklinika koraszülött intenzív osztályát – tájékoztatta kedden a Csongrád megyei tiszti főorvos az MTI-t.

Írta: bencze.aron,

Fertőzés miatt bezárták a Szegedi Gyermekklinika koraszülött intenzív osztályát – tájékoztatta kedden a Csongrád megyei tiszti főorvos az MTI-t.


Tombácz Zsuzsanna elmondta: szombaton érkezett a Népegészségügyi Szakigazgatási Szervhez a Gyermekklinika igazgatójától a bejelentés, hogy öt kissúlyú koraszülöttnél klebsiella pneumoniae kórokozót találtak. A tiszti főorvos emiatt felvételi zárlatot rendelt el. Egy gyermek életét vesztette, de feltehetően nem a fertőzés következtében – hangsúlyozta. Hozzátéve: a többiek állapota kielégítő.     

Az intenzív osztályt kiürítették,  megkezdték a fertőtlenítést. A csecsemőket a klinikán belül, elkülönítve helyezték el, és az ellátásra szoruló újszülötteket a társintézményekbe viszik. A helyszínről mintát vettek, de annak értékelése még tart. Az intenzív ellátást igénylő babák néhány nap múlva visszaköltözhetnek az osztályra – magyarázta a tiszti-főorvos. Az sem igazolódott még, hogy járványról van-e szó, hiszen a vizsgálatok még nem igazolták, hogy egy vagy több esetből indult volna a fertőzés.  

A klebsiella pneumoniae tüdőgyulladást okoz, megjelenése kórházi körülmények közt nem ritka. Felnőtt ellátásban is meg szokott jelenni, ott nem okoz nagyobb problémát, azonban a kissúlyú koraszülöttek szervezetét rendkívül megterhelheti – tette hozzá Tombácz Zsuzsanna.

Hozzászólások

hozzászólás

CÍMKÉK:
Read previous post:
Így nyerte meg a választást a Fidesz–KDNP

A Fidesz–KDNP nyerte a 2014-es parlamenti voksolást, s lehet, hogy négy év után ismét kétharmadot szerez. Az ellenzék súlyos vereséget...

Close