Furcsa dolgok kívánása a terhesség alatt – Mi normális, mi nem?

Koviubit kívánsz vagy ruhakeményítőt? Mindkettőre van példa a kismamák körében. Most lerántjuk a leplet, mi ennek a furcsa kívánósságnak az oka!

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
várandósság
2018. szeptember 06. Babaszoba
“Ha egy kismama szervezetének sóra van szüksége, akkor annak semmi értelme, hogy csak kovászos uborkát akar enni, viszont chipszet nem” – mondja dr. Deborah Bowen egyetemi professzor.
Több mint valószínű tehát, hogy a kívánósságnak biológiai, pszichológiai és más környezet által befolyásoló okai is vannak. Ha egy kismama azt a tanácsot kapja például a nőgyógyászától, hogy fogyasszon több tejterméket, lehet, hogy hirtelen erős vágyat fog érezni arra, hogy a kelleténél több tejet igyon, vagy több fagyit egyen.
Aztán a tény, hogy már mendemondákból tudjuk, hogy minden terhes kismama kovászos uborkát kíván, minket is tudattalanul arra késztethet, vágyjunk rá. Ugyanígy igaz, hogy ami tiltott, arra mindig jobban vágyunk – ez pedig kultúránként eltérő lehet. “Míg az amerikai nők csoki után sóvárognak, addig az európaiak már kevésbé” – mondja dr. Daniel Fessler professzor asszisztens.
Természetesen, ha valamilyen étel jó érzéseket kelt bennünk, arra jobban vágyunk a terhesség alatt is. Nem kell sanyargatnunk magunkat, ha valamit nagyon kívánunk, ehetünk belőle. A terhesség alatt azért a legtöbb dolog fogyasztható, csak a mértékre kell odafigyelni!

A bejegyzés itt folytatódik.