Gyermekeik életét veszélyeztetik a strandon a mobilfüggő szülők

Több száz gyermek került idén a víz alá - akarata ellenére - azért, mert a szüleik nem figyeltek rájuk eléggé. A többség az ifjak helyett mobilját bámulta - figyelmeztet a német életmentő szolgálat a csalad.hu beszámolója szerint.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
gyerek
2018. augusztus 22. csalad.hu

Csak ebben az évben háromszázszor kellett beavatkozniuk az életmentőknek Németországban olyan esetekben, amikor könnyen elkerülhető lett volna a baleset. A Huffington Post brit kiadása szerint a német életmentők szövetsége éppen ezért felhívást tett közzé a forró nyári napokon a vízben lehűlést kereső embereknek. Az extrém időjárás, és a szokatlanul meleg természetes vizek és tenger miatt nagyon sokan mennek még mindig fürdőzni, és a figyelmetlenség miatt nem telt el úgy nap, hogy a 40 ezer német önkéntes életmentőknek ne kellett volna segítséget nyújtaniuk.

A DLRG (Deutsche Lebens-Rettungs-Gesellschaft e.V.) nevű szervezet szóvivője, Achim Wiese azt mondta, a problémát az okozza, hogy nagyon sokan nem figyelnek eléggé oda a gyermekekre. Egyszerűen azért, mert a kikapcsolódás alatt is folyamatosan a mobiltelefonjukat nyomkodják, se jobbra, se balra nem látnak, csak maguk elé bámulnak a kis fényes képernyőre.

“Azt kérjük a szülőktől és a nagyszülőktől, hogy amikor a gyermeket beengedik a vízbe, tegyék le egy kicsit a telefonokat” – idézi a szóvivőt a brit The Guardian című lap. Peter Harzheim, a német uszodák működését ellenőrző felügyelők szövetségének munkatársa a rokonokon kívül az oktatási intézményeket is kritizálta.

A cikk itt folytatódik.