Ha apa tervezi, jobb az orrszívó?

Nem akart megelégedni a félmegoldásokkal, ezért úgy döntött két pécsi mérnök apuka, hogy olyan orrszívót tervez, ami jó is. Így reklámozzák a Nosibo nevű új ketyerét, amely biztosan szebb és jobb a hagyományosnál, viszont nem valószínű, hogy elkerülhető vele az üvöltés.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
egészség és lélek
2013. november 08. szabo.daniel

Nem akart megelégedni a félmegoldásokkal, ezért úgy döntött két pécsi mérnök apuka, hogy olyan orrszívót tervez, ami jó is. Így reklámozzák a Nosibo nevű új ketyerét, amely biztosan szebb és jobb a hagyományosnál, viszont nem valószínű, hogy elkerülhető vele az üvöltés.


A Nosiboo ötlete két pécsi mérnök apuka, Streitmann Walter és  Mátrabérci Zsolt nevéhez fűződik. Apaként szembesültek a piacon beszerezhető orrszívók hiányosságaival, és „nem akartak megelégedni a félmegoldásokkal” – fogalmazott megkeresésünkre a cég sajtófelelőse.

A termék fejlesztése két évvel ezelőtt indult el, ebben szakorvosok, designerek, mérnökök vettek részt. A cél – mondta Bóbics Beáta – a kompromisszummentes, prémium minőségű, innovatív orrszívó megalkotása volt.

Ez lett a végeredmény:

Miben más?

A Nosiboo a porszívóra kötött típussal ellentétben egy célkészülék,  amit kifejezetten babák és kisgyermekek számára terveztek. Erőteljes szívóereje az orvosok által javasolt érték maximuma, szabályozható kialakítása révén újszülött kortól kisgyermekkorig ideális értékkel szív.

Higiénikusabb

A porszívónál a felszívott váladék könnyen bejut a szívócsőbe, ami a porszívó élettartamában és higiéniás szempontból is problémákat okozhat. A szabadalmaztatott Colibri szipka magában tartja a felszívott váladékot, ami nem jut tovább a szívócsőbe. Könnyen tisztítható, higiénikusan  használható, rugalmas anyagból készült vége óvja az orr nyálkahártyáját.

A gyermekbarát design és a halk működés – mondta – igazán gyermekbarát készülékké  teszi, ami a szülőnek is könnyebb használatot ígér. A Nosiboo-t  könnyedén  magunkkal vihetjük egy hétvégi kiruccanásra is, porszívót szállítani és használni jóval körülményesebb.

Tehát:
– célkészülék (vagyis csak orrot szívunk vele, nem porszívózunk
– higiénikus
– garantáltan nem károsan magas szívóerejű
– kicsi, praktikusan szállítható
– szép

Meddig kell szívni?

Az újszülöttek még nem tudnak a szájukon át lélegezni, ezért számukra különösen fontos az orrlégzés fenntartása. Az eldugult orrú baba nem tud megfelelően lélegezni, cumizni, és aludni.Az orrüregben, rostasejteknél felgyülemlett, fülkürtbe folyt váladék könnyen felülfertőződhet, amiből számos komolyabb gyermekbetegség kialakulhat. Az orr tisztán tartásával a  már kialakult betegség sokkal gyorsabban meggyógyul, és könnyebben elkerülhető az antibiotikumos kezelés
Kérdésünkre Bóbics Beáta elmondta,, újszülött kortól akár 4-6 éves kisgyermekkorig javasolt az orrváladék leszívása. Hiába tanul meg egy gyermek orrot fújni, az arcüreg felől nem  tudja orrfújással eltávolítani a váladékot, ami számos komolyabb betegség melegágya lehet.

Fontos-e a szívóerő?

Fontos, viszont a túl erős szívás veszélyekkel járhat. Megsértheti az orr nyálkahártyáját, ami irritációt okoz, ez pedig további folyamatos váladéktermelődést eredményez. Extrém erőnél orrvérzést is okozhat.

Szerintünk

Bármilyen orrszívót használunk, kevés az esély rá, hogy a gyerek mondjuk ehhez:

hasonlóan reagáljon.

Nagy többségük üvölteni fog, legyen bármilyen szép és jó a célszárszám.
Akinek van felelegesen elkölthető pénze, persze vegyen ilyet, vagy ilyen szép elefántosat,

ezek valóban praktikusak, kicsik, aki viszont sajnál rá cirka 40 ezer forintot, az koncentráljon egy szívóerőszabályozós porszívóra, és használat után alaposan mossa el! Ennyi pénzből csodaporszívó vehető.