Ha az egyik gyerek kap, kapjon a másik is?

Na, hát ismét egy olyan téma, ami alaposan megosztja az anyákat, ki így csinálja, ki úgy, úgyhogy még mielőtt leírom, én hogyan, előrebocsátom: nem tartom szaranyának, ha valaki másképp - még mielőtt ez a vád érne.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
egészség és lélek
2014. február 15. szabo.daniel

Na, hát ismét egy olyan téma, ami alaposan megosztja az anyákat, ki így csinálja, ki úgy, úgyhogy még mielőtt leírom, én hogyan, előrebocsátom: nem tartom szaranyának, ha valaki másképp – még mielőtt ez a vád érne.


Szóval a napokban, többgyerekes ismerősökkel beszélgetve meglepődve tapasztaltam azt a jelenséget, hogy születésnapok és névnapok alkalmával elképzelhetetlennek tartják, hogy csak az ünnepelt gyerek kapjon ajándékot. Ezt mindenki azzal indokolta, hogy a kisgyerekek nem tudják még elfogadni, ha csak a testvérük kap valamit, éppen ezért kialakult a szokás, hogy dupla meglepetést vesznek. Anyagi helyzettől függően van olyan anya a környezetemben, aki ugyanolyan értékes ajándékot vesz a szülinaposnak és testvérének egyaránt, és vannak olyanok, akik kisebb dolgokkal lepik meg a tesót, de ezt kihagyhatatlannak gondolják.

“Nálunk ha Anna születésnapja van, akkor biztos, hogy Péter is kap valamit, akár csak egy tábla csokit vagy egy kisautót. Nem szeretnénk, hogy rosszul érezze magát, nem szeretnénk, hogy irigykedés vagy sírás legyen a dologból” – indokolta nekem az egyik ismerős anya.