Hasogat, szúr, lüktet? 8 étel és ital, ami hamar enyhíti a fejfájást

Állandóan fáj a fejed, de nem akarsz gyógyszert bevenni? Nem is kell! Mutatunk 8 olyan ételt, ami hatásosan csökkenti a kínjaidat. Olvass tovább!

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
banán
2016. szeptember 06. Csontos Dóra

Állandóan fáj a fejed, de nem akarsz gyógyszert bevenni? Nem is kell! Mutatunk 8 olyan ételt, ami hatásosan csökkenti a kínjaidat. Olvass tovább!


Kávé

A kávé természetes érösszehúzó hatással bír, aminek köszönhetően csökkenti a fejfájást – amit leggyakrabban az erek kitágulása okoz. Egy csésze kávé enyhítheti a migrén tüneteit, de az allergia okozta fejfájásra is remek hatással lehet; utóbbi esetében azért olyan jótékony, mert minimalizálja a hisztamint a vérben, ezzel kitisztítja a fejet.

Banán

A banán is remek csemege, ha fáj a fejed: rengeteg benne a magnézium, ami összehúzza az ereket és csökkenti a fejfájást. Emellett káliumban is gazdag, ami kiegyensúlyozza az elektrolitokat a szervezetben; ez különösen akkor fontos, amikor egy átbulizott éjszaka után kiürülnek az elektrolitok a szervezetedből, és „másnapos” fejfájástól szenvedsz, vagy amikor lebetegszel, és szintén megborul az elektrolitok harmóniája.

Krumpli

A krumpli, pontosabban a héja ugyanúgy tele van káliummal, mint a banán, úgyhogy fejfájás esetén nyugodtan fogyaszd. Másnaposan az egyik legjobb fogás a héjában főtt krumpli, mivel pótolja az elektrolitokat, és enyhíti a hasogató érzést a fejedben.

Mandula

A mandulában triptofán van, ami egy aminosav; a szervezet nem tudja előállítani, ezért a táplálékkal kell bevinni. Fehérjében gazdag élelmiszerekben található meg, mint amilyen például a mandula, és képes arra, hogy elősegítse a szerotonin hormon mennyiségének növekedését, ami megszüntetheti a fejfájást. A mandulában magnézium is található, ami segít ellazítani a vénákat és az izmokat – a fizikai fájdalom és a mentális stressz tenziós fejfájást okozhat, ami a magnéziumtól érezhetően enyhül.

A cikk még nem ért véget. Olvass tovább!