Hasznos tippek – így lesz könnyű lefogyni!

A legközhelyesebb dolog a január elsejei új élet, mégis baromi sokan döntenek úgy évről évre, hogy most aztán tényleg új életet kezdenek, és ha esik, ha fúj, ők bizony mennek az edzőterembe, vagy futni, és közben csak salátát fogyasztanak.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
egészség és lélek
2014. január 28. bencze.aron

A legközhelyesebb dolog a január elsejei új élet, mégis baromi sokan döntenek úgy évről évre, hogy most aztán tényleg új életet kezdenek, és ha esik, ha fúj, ők bizony mennek az edzőterembe, vagy futni, és közben csak salátát fogyasztanak.


Na ebből csak pár százalék az, aki az eső, köd és szél ellenére is nap mint nap kimegy futni, vagy naponta beesik az edzőterembe. A nagy átlag viszont pár hét után abbahagyja a sportot, aminek az indokai egészen változatosak: időhiány, pénzhiány, lustaság, “úgyis kövér, csoffadt stb.. maradok”, menstruálok, kevés a vasam, elfáradtam a melóban – a skála szinte végtelen.

Szerencsére a neten számos olyan oldal létezik, ahol egész edzésterveket kínálnak, étkezéssel, videókkal, és drukkoló szavakkal egyetemben (és persze mobil app formájában is létezik már rengeteg megoldás). Ráadásul ezek még ingyenesek is, így akármikor be lehet nyomni a videót és végigcsinálni egy 30-60 perces tornát.

Itt van mindjárt a Fitness blender, amely 484 videót pakolt már ki eddig, ez pedig jóval több, mint amire szükségünk lehet, és arra sem ér hivatkozni, hogy unjuk a napi penzumot. Ráadásul itt nem csak videók érhetőek el, hanem edzéstervek is, különböző típusú emberekre lebontva. A 8 hetes program három részre oszlik, és 7-10 kiló fogyást ígér.

A programban a pilates, a nyújtás, a cardio, az interval edzés egyaránt megjelenik. A 8 hetes programot 9,99 dollárért lehet letölteni, de az elfoglaltaknak szóló, napi mindössze fél órát igénylő edzésterv csak 5,99 dollár (1310 Ft), ugyanennyibe kerül a kezdőknek szóló program is. A terv nem csinál mást, mint rendszerbe foglalja az edzéseket, akárcsak az Insanity.

Persze enélkül is lehet fogyózni meg izmosodni, csak legalább napi egy fél-egy órás mozgást le kell nyomni. A videók listáján ott van, hogy hány percesek, hány kalóriát égetnek el, és mennyire nehéz kivitelezni őket.

Az efit30 nevű oldalon Jo Beer ad tanácsokat, egy hathetes alakformáló-fogyasztó programhoz. A 10 oldalas brosúra szabadon hozzáférhető, ráadásul a dolog halálosan egyszerű. A megadott ételek közül lehet választani, az ember szabadon kombinálja, hogy melyik reggelit, ebédet és vacsorát enné. A főleg jóga és pilates gyakorlatsorok azoknak jók, akik nagyon túlsúlyosak, ezért kímélniük kell az ízületeiket, vagy egyszerűen csak gyűlölik a kardió mozgásformákat. De azért találni itt súlyzós edzést, vagy éppen kismamáknak szóló gyakorlatokat. A szelekció alapja, hogy melyik testrészre irányul a mozgás.