Családháló

Kezdőoldal Egészség és lélek Hátfájás a terhesség alatt: ez segíthet

Hátfájás a terhesség alatt: ez segíthet

A hátfájás az egyik leggyakoribb panasz, mellyel a várandós kismamák találkoznak. Következzen néhány tipp, melyekkel enyhíteni lehet a kellemetlenségeket!

Babaszoba,

Ügyelj a tartásodra!

Ahogy a magzat növekszik, úgy változik meg a terhes kismama testének “középpontja”, vagyis máshogy őrizzük meg az egyensúlyunkat, mint korábban. Hogy az eséseket (nemes egyszerűséggel, az előredőlést) megelőzzük, hajlamosak lehetünk enyhén hátradőlni, ami nagyon megterhelheti a hát alsó részének izmait. Húzzuk ki magunkat, a vállunkat eresszük le, és a térdeink is legyenek lazák. Álláskor legyünk kis terpeszben, és ha hosszabb ideig kell állnunk (pl. főzés közben), az egyik lábunkat tegyük egy sámlira, dobogóra.

Viselj megfelelő cipőt!

Nagyanyáink fűzős “kismamacipője” lehet, hogy nem volt a legesztétikusabb, de a praktikusságához nem fért kétség. Viseljünk alacsony sarkú (de nem teljesen lapos) cipőt, mely megtámasztja a lábat! A tűsarkút lehetőleg kerüljük, mert könnyen elveszíthetjük benne az egyensúlyunkat!
A cikk folytatásához kattints.

Hozzászólások

hozzászólás

CÍMKÉK:
Read previous post:
Mit lehet tenni a krónikus csalánkiütéssel?

A csalánkiütés többnyire akut reakcióként jön létre, főként egy allergiás reakció részeként, de van, amikor tartósan van jelen.

Close