Hogyan lehet ismét lapos a hasad szülés után?

A mozgás, a torna nagyon fontos. Bagyinka Tímea pilates- és jógaoktató kidolgozott egy hasizomfejlesztő és -regeneráló tornát szülés utánra. A képzésre egyszer kell elmenni, utána otthon lehet végezni a gyakorlatokat.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
szülés
2013. augusztus 02. bencze.aron

A mozgás, a torna nagyon fontos. Bagyinka Tímea pilates- és jógaoktató kidolgozott egy hasizomfejlesztő és -regeneráló tornát szülés utánra. A képzésre egyszer kell elmenni, utána otthon lehet végezni a gyakorlatokat.


‒ Harminc-negyven lány keresett már meg ezzel a problémával, és mindnek szépen regenerálódott a hasizma, mely így már el tudja látni a kitámasztó funkcióját ‒ mondja Tímea. ‒ A tanfolyam legelején tisztázzuk, milyen tápanyagokra van szüksége a szervezetnek. Megtanítom nekik a helyes testtartást, ami elengedhetetlen ahhoz, hogy az egyes szervek elég oxigénhez jussanak. A tréning pilates alapú mozdulatokból áll, ami hasizomfejlesztésnél azt jelenti, hogy a gyakorlatok végzése közben a gerincet tökéletesen tehermentesíteni kell, nehogy a csontrendszert, azaz a csigolyákat terheljük a has izmai helyett. A lányok megkapják a gyakorlatokat fényképekkel, magyarázatokkal, továbbá azt a kalóriatáblázatot, amely alapján kiszámíthatják személyre szabott táplálkozásukat. Hüvelyi szülés után hat héttel, császár után három hónappal lehet elkezdeni ezt a gyakorlatsort, persze csak fokozatosan.

A szoptatás is segít!

Ha legalább hat-hét hónapig szoptatod a kisbabádat, automatikusan beindul a fogyás. Arra azonban figyelj, hogy ne egyél kettő helyett!

A Harvard Medical School (USA) tanulmánya szerint a várandóssága alatt kialakult zsírtartalék többnyire magától leolvad. Különösen jól működött a fogyás azoknál az anyukáknál, akik naponta mintegy 30 percet sétáltak, kevesebb mint két órát ültek tévé előtt, és csak ritkán ettek készételeket.

Szoptatási tanácsadónk, W. Ungváry Renáta javaslata: az esti szoptatás után végezz 15-20 percig hasizom-erősítést, ez remekül megerősíti az izmokat, javít a testtartáson, állóképességen, és megalapozza a sportolást, ami majd az izmos hasadról eltüntetheti a hájat. Természetesen csak egészséges táplálkozás mellett.