Humorral a hisztit

Ha kívülről látod, hogy egy kisgyerek hisztizik, elnéző mosolyt csal az arcodra. Ha szülőként benne vagy a helyzetben és mások a megfigyelők, a föld alá süllyednél szégyenedben. 

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
akarat
2015. december 09. Aipmilo

Ha kívülről látod, hogy egy kisgyerek hisztizik, elnéző mosolyt csal az arcodra. Ha szülőként benne vagy a helyzetben és mások a megfigyelők, a föld alá süllyednél szégyenedben. A hiszti elviselése, kezelése és a tehetetlenül széttárt karok – többek között ez az, ami minden szülőt sorstárssá kovácsol.


Ismerősek az alábbi mondatok?

 

  • A gyerekek a legtökéletesebb helyeket tudják megválasztani a hisztizésre: autópálya, ahol esélye sincs, hogy leálljál, hivatali sorban állás, temetés vagy épp egy tanévnyitó ünnepség.
  • A legnagyobb hangerőt akkor tudja egy gyerek kiüvölteni magából, amikor a legkevésbé kéne. Mondjuk mikor végre valahára elaludt a kistesó.
  • Nincs is olyan, hogy dackorszak. Vagyis egy éves kortól a tinédzserkor végéig mindig van olyan állapot, ami tökéletesen megfelel a dackorszak nagykönyv szerinti leírásának.

  • És mindig találkozol olyan ismerőssel, aki szerint a te gyereked angyal, az övé viszont “úgy tud hisztizni, hogy te azt el sem tudod képzelni”.
  • Azt hiszed, az a legrosszabb, amikor két évesen “sehall-selát” kiabálja, hogy mit akar. Pedig minél idősebb, annál inkább próbálja megmagyarázni is az igazát. Elég sajátságos, egyoldalú logikával támasztva alá az igazát.
  • A jogi egyetemeken bevezetnék egy olyan vizsgát, hogy “Érvelés egy háromévessel”. Lehet, hogy ez nehezebb lenne, mint a Római jog szigorlat.
  • A hiszti két kulcsszava az AKAROM és a MOST. Ezek nélkül fabatkát sem ér az egész. Tudja ezt minden már valamelyest beszélni tudó gyerek, ezért minden hiszti-műsorszám alkalmával elmondja. Kb. kétszázszor.