Húsvét a babával

Ha a babád már nem olyan pici, és szeretnéd a húsvét hangulatát az ő életébe is becsempészni, akkor olvasd végig a cikkünket, hátha sikerül ötleteket szerezned, hogyan tedd!

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
csokinyuszi
2015. március 30. Csontos Dóra

Ha a babád már nem olyan pici, és szeretnéd a húsvét hangulatát az ő életébe is becsempészni, akkor olvasd végig a cikkünket, hátha sikerül ötleteket szerezned, hogyan tedd!


A húsvéti ünnepi hangulat megteremtése a lakás feldíszítésével kezdődik. Válassz olyan színes, és bababarát díszeket, amik a kicsinek is tetszenek, és nem gond, ha a nagy kúszásban, mászásban, vagy épp totyogás közben leveri a gyerkőc. Ezek a dekorációs eszközök lehetnek színes plüssvirágok, húsvéti mintás párnák, műanyag vagy hungarocell tojások, lényeg, hogy jól mutassanak, és ne jelentsenek veszélyt a babára.

Ráhangolódás a húsvétra

Ha a babóca már nagyobbacska kicsit, a készülődést már az ünnep előtt jó pár nappal megkezdhetitek. Só-liszt gyurmából megformázhatjátok a húsvét jellegzetes alakjait: nyuszikat, barikákat, kiscsibéket. Ha van az apróságnak kedve a puha alapanyaggal játszani, adj a kezébe egy adag gyurmát, hadd formázza-alakítsa, ahogy neki tetszik. Ha ő is kézműveskedik, egy-két művét szárítsuk ki, és bízzuk rá később a kifestését!

Ha szeretné kipróbálni a tojásfestést is, nyugodtan nyomj a kezébe egy hobby boltban beszerzett, nagyobb méretű hungarocell tojást, amit aztán kedvére díszíthet, biztonságosan, törés-mentesen.

Élő nyuszi a házban?

Sok kisgyermekes családban divat a húsvét idejére beszerezni egy élő kis nyuszit. Ha még pici a gyerkőc, inkább hagyd ki ezt a projektet. Nem tudhatod, hogyan reagál az élő állat látványára, esetleg kap-e bármilyen allergiát a lakásba érkező állattól. Húsvét ideje alatt sok helyen működik alkalmi állatsimogató, inkább keressetek fel egy ilyen helyet, és ott nézd meg, hogy tetszik neki a nyuszi.

Másik megoldás, ha elutaztok valamelyik bababarát szállodába, ott majdnem biztos, hogy lehetőség adódik a húsvéti állatok – kis bárány, nyuszi, csibe – simogatására is.

A cikk még nem ért véget. Olvass tovább!