Így kezeld ha a gyerek hisztirohamot kap nyilvános helyen

Biztosak vagyunk benne, hogy nincs olyan szülő, aki ne érezte volna már kellemetlenül magát amiatt mert a gyermeke éppen akkor kapott hisztirohamot, ahol és amikor nem kellett volna. A következő tippek talán segíthetnek ennek a (gyors) kezelésében.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
dühkezelés
2015. november 26. Csontos Dóra

Biztosak vagyunk benne, hogy nincs olyan szülő, aki ne érezte volna már kellemetlenül magát amiatt mert a gyermeke éppen akkor kapott hisztirohamot, ahol és amikor nem kellett volna. A következő tippek talán segíthetnek ennek a (gyors) kezelésében.


A következő hét jótanács az Éva magazinban szerepelt, reméljük nektek is a hasznotokra válik.

  1. Az első és legfontosabb lépés, hogy figyelj a jelekre. Nálad jobban senki nem ismeri a gyermeked, így ha látod, hogy közelít a dühkitörés akkor nagyon gyorsan keress valamit, ami eltereli a figyelmét.
  2. Nemcsak a gyermekre, de a felnőttekre is igaz, hogy éhesen, szomjasan, álmosan nem megyünk bevásárolni, mert akkor tuti biztos, hogy olyan dolgok is bekerülnek a kosárba, amit nem is akartál megvenni. És persze azt sem akarod, hogy az éhes gyermeked a túró rudi után üvöltsön miután elmentetek a hűtős részleg mellett…
  3. Ha elkerülhetetlen, hogy a gyermek veled legyen a bevásárlás alatt akkor messzire kerüljétek azokat a részlegeket, amiket ő nagyon szeret, mert különben tuti nem úszod meg a hisztit. Ha nem akartok játékot, nasit, jópofa mesefigurás ruhát venni, akkor csak célegyenesen előre.
  4. Figyelj magadra! Ha te nyugodt vagy, akkor ezt sugárzod a gyermeked felé is. Ne idegeskedj és kapkodj, mert azt a kicsi is megérzi és ő is elkezd negatív érzelmeket generálni magában.
  5. Ha egyik korábbi tipp sem vált be és kitört a hiszti, akkor próbálj meg elvonulni a kölyökkel egy nyugodt részre akár a mosdóba vagy a pelenkázóba. Ha erre nincs lehetőség akkor se rángasd a gyermeket a szemrehányó tekintetek elől, mert csak hangosabb lesz az üvöltés. Ezt elhiheted.
  6. Jó megoldás lehet egy hisztis gyermek esetében a hirtelen elterelés, meghökkentés. Gyorsan kapja fel apa és durmoljon a hasába vagy te öleld meg váratlanul. Ilyenkor semmit nem érnek az észérvek, jobb ha nem is próbálkozol vele.
  7. Nincs lefizetés! Nem viccelünk, ha egyszer beadod a derakad akkor meg se lepődj azon, hogy a kölyök hisztizni kezd mert akar valamit.

Ha semmi sem válik be akkor hagyd figyelmen kivül ezt a viselkedést. Tudjuk, hogy ez nagyon nehéz, hisz ilyenkor azt érzed, hogy mindenki titeket néz (ami ígyis van, megnyugtatunk), de talán így hamarabb vége lesz az egésznek.