Ingyenes fogorvosi szűrés Roadshow keretében

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat fogászati szűrőbusza az OTP Roadshow keretén belül évek óta járja nyaranta az országot. A Szolgálat önkéntes fogorvosai a korábbi esztendőkhöz hasonlóan idén is vidéki városokban, a fővárosban és Erdélyben biztosítanak ingyenes fogászati szűrést és szaktanácsadást gyermekek részére.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
egészség és lélek
2012. június 07. czefernek.lena

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat fogászati szűrőbusza az OTP Roadshow keretén belül évek óta járja nyaranta az országot. A Szolgálat önkéntes fogorvosai a korábbi esztendőkhöz hasonlóan idén is vidéki városokban, a fővárosban és Erdélyben biztosítanak ingyenes fogászati szűrést és szaktanácsadást gyermekek részére.


A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat által működtetett mozgó fogászati rendelő az OTP Bank jóvoltából 1995 óta áll a Szolgálat rendelkezésére. A rendelőben a szervezet önkéntes fogorvosai ingyenes fogászati szűrést, kezelést, szaktanácsadást és szájhigiéniai felvilágosító munkát végeznek.

Az autóbuszban kialakított mozgó fogászati rendelővel a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat olyan gyermekek számára biztosít térítésmentes komplex fogászati szűrést és/vagy ellátást, akiknek fogászati kezelése valamely okból egyáltalán nem vagy csak nehezen, részlegesen megoldott. További cél a gyerekek fogápolási és szájhigiéniés felvilágosítása, szaktanácsadás, és nem utolsó sorban a gyermekeknek a fogorvostól, a fogászati vizsgálattól való félelmének leküzdése, játékos módon.

A Roadshow idei első négy helyszíne május 18-án Székesfehérváron, május 25–én Békéscsabán volt, május 26-27-én a Gyermekmentő Szolgálat kétnapos ingyenes Gyermeknapján a budapesti Városligetben, május 30-án pedig Jászberényben, a „Bank a Parkban” rendezvényen.

A városligeti Gyermeknapon az OTP Kalandpark területén a Bank számtalan érdekes programmal, értékes ajándékokkal, arcfestéssel, kézműves foglalkozásokkal, izgalmas játékokkal várta az élményeket kedvelő gyermekeket és szüleiket.

Az egyes rendezvényekhez kapcsolódó fogorvosi vizsgálaton a Szolgálat önkéntes fogorvosai szükség esetén felhívják a szülők figyelmét a javasolt további kezelésre, beavatkozásra, ezzel is hozzájárulva a gyermekek egészségének megőrzéséhez.

A szervezők minden évben arra törekednek, hogy minél több gyermek és szülő figyelmét hívják fel a helyes fogápolásra. A Gyermekmentő Szolgálat és az OTP Bank azt reméli, hogy 2012-ben is legalább annyi fogászati szűrést fognak végezni, mint a korábbi években.

A Roadshow helyszínein arcfestők, kézművesek és animátorok ingyenes szórakozást biztosítanak kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

A Gyermekmentő fogorvosi buszában dolgozó orvosok tavaly összesen 4500 magyarországi és erdélyi gyermek fogát vizsgálták meg és tartottak nekik szájhigiénés felvilágosítást. A szűrés eredményei alátámasztották, hogy milyen fontos a felvilágosítás, a megelőzés és a helyes fogápolás tanítása.

Az fogorvosi busz idén részt vett a Gyermekmentő Szolgálat májusi erdélyi gyógyító körútján, ahol ez alkalommal elsősorban csíkszentdomokosi gyerekek fogazatát vizsgálták.

A Gyermekmentő Szolgálat önkéntes orvosai és fogorvosai legközelebb 2012. október 8-12. között mennek Erdélybe a Szolgálat egészségügyi programja keretében.

Az OTP Roadshow további időpontjai és helyszínei:

Június 2., szombat                           Budapest, Belvárosi Fesztivál, Szabadság tér, 9-15 óra között

Június 8., péntek                              Kisvárda, Életmód Nap a városi tornacsarnok előtti területen 9-18 óra között

Június 9., szombat                           Budapest, OTP Családi Nap, Budapest Sportaréna, 9-16 óra között

Június 10., vasárnap                        OTP-MOL Bozsik Tanévzáró, a Globall Football Parkban (2089 Telki, Szajkó u. 39.),  10-16 óra között       

Június 13., szerda                            Hencidai és Esztári Általános Iskola, 8-16 óra között

Szeptember 13-14., (csütörtök-péntek)  Pécs, Pécsi Napok Örökség Fesztivál, 9-16 óra

Szeptember 23,25.,  (péntek, vasárnap) Fót, Nemzetközi Díjlovas és Lovasterápiás Verseny a Gyermekmentő Szolgálat Fóti Lovasterápiás Központjában, Fót, Vörösmarty tér 1., 9-17 óra

Október 8-12. (hétfő-péntek) Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat önkéntes orvos csoportjának útja Erdély, Csíkszentdomokos