Iskolásokkal játszana a NÉBIH

Mennyire környezettudatosak és mennyire vannak tisztában a higiénia, az egészséges életmód és az élelmiszer-biztonság alapszabályaival az iskolások? A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) és a PontVelem új, „Tuti biztos?” névre keresztelt tudáspróbája ezekre a kérdésekre keresi a választ.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
egészség és lélek
2014. március 25. Szaurella

Mennyire környezettudatosak és mennyire vannak tisztában a higiénia, az egészséges életmód és az élelmiszer-biztonság alapszabályaival az iskolások? A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) és a PontVelem új, „Tuti biztos?” névre keresztelt tudáspróbája ezekre a kérdésekre keresi a választ. Hétfőtől hat hetes tesztsorozattal mérik fel a 6-14 évesek tudását, a legügyesebbek egyhetes kalandtáborozást, okostelefont és digitális fényképezőgépet nyerhetnek.


 

A következő 6 hétben a www.pontvelem.hu weboldalán tesztelik majd az általános iskolások tudását. A témák: mit gondolnak a gyerekek az élelmiszerek minőségéről és biztonságosságáról, mennyire ismerik az élelmiszerlánc fogalmát, a hungarikumokat? „Fontos, hogy a jövő fogyasztói már gyerekként helyesen sajátítsák el az élelmiszer-biztonsággal kapcsolatos ismereteket” – mondta el Kasza Gyula, a NÉBIH szakértője. Kiemelte: a „Tuti biztos?” névre keresztelt kvízeket bárki kitöltheti, aki regisztrál a pontvelem.hu honlapon. „A kérdésekre nincs rossz válasz, a diákok ismereteire vagyunk kíváncsiak. Aki pedig az összes kvízt kitölti, és a szerencse is mellészegődik, bakonyi nyári táborozást, okostelefont és digitális fényképezőgépet nyerhet.”

„A NÉBIH örömmel működik együtt a PontVelem Nonprofit Kft.-vel a fiatal generáció képzésében, hiszen a környezettudatosság, a biztonságra nevelés és az egészség megőrzése is nagyon fontos” – emelte ki Oravecz Márton, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal elnöke. Hozzátette: a NÉBIH az elmúlt években is kiemelten kezelte a gyerekeknek szóló ismeretterjesztő tevékenységet.