Katalin 14 év alatt 15 gyereket szült 15 császárral

Tizenötödik gyermekét hozta világra tizenötödik császármetszése során egy asszony a debreceni szülészeti klinikán. A szakirodalomban is példanélküli, hogy ilyen sok baba szövődmények nélküli császármetszéssel szülessen - közölte a Debreceni Egyetem (DE) sajtóirodája csütörtökön az MTI-vel.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
szülés
2014. április 04. bencze.aron

Tizenötödik gyermekét hozta világra tizenötödik császármetszése során egy asszony a debreceni szülészeti klinikán. A szakirodalomban is példanélküli, hogy ilyen sok baba szövődmények nélküli császármetszéssel szülessen – közölte a Debreceni Egyetem (DE) sajtóirodája csütörtökön az MTI-vel.


A hat kisfiú mellé kilencedik kislányként érkezett a Frank családba március 31-én a kis Rebeka 46 centiméterrel és 2680 gramm súllyal. A baba a 35. terhességi héten született, így jelenleg inkubátorban erősödik. A Berettyóújfaluban élő nagycsaládban minden gyerek császármetszéssel jött világra, így esetük orvosi szempontból is rendkívül különleges – mondta el Póka Róbert egyetemi tanár, aki az asszony gyermekét világra segítette.

A harminc éve praktizáló professzor sem találkozott még ilyen nagyszámú, szövődménymentes császármetszéssel záruló szüléssel pályája során. A szülészeti és nőgyógyászati klinika igazgatója szakmailag és emberileg is különleges teljesítménynek tartja az asszony példáját.

A korábban angoltanárként dolgozó édesanya 28 évesen szülte meg első gyermekét, aztán minden évben újabb taggal gyarapodott a család, egy esztendőben pedig kétszer is részük volt gyermekáldásban.

Katalin szerencsének érzi magát, mert ugyan nappal folyamatos, két embert igénylő műszakot jelent a tizenöt csemete ellátása, de az éjszakákat végigalusszák a gyerekek. Méhészként dolgozó férjére és a nagymamára is mindenben számíthat, s a nagyobb gyerekek is segítenek ellátni a kisebbeket. A boldog anyuka egykeként nőtt fel, így sosem gondolta, hogy ilyen nagy családja lesz majd – adta hírül az egyetemi sajtóiroda.