Kemény igazságok a szobatisztaságról

Felejtsd el a magányos perceket a vécén, és szokd meg a gondolatot, hogy lesznek balesetek! Helyette fókuszálj a végső célra, hogy hamarosan már nem kell tonnaszám hazacipelned a pelenkát.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
pelenka
2018. augusztus 13. Dívány

A pelenkáról való leszokás nem egyszerű dolog, főleg, ha sürgeted a gyereket. Könnyen becsúszhat egy pisi a kanapéra vagy egy kaki a szőnyegre, és imádkozz, hogy ne legyen hasmenése! Mondhat bárki bármit, csodák nincsenek, úgyhogy jó, ha előre felkészülsz, hogy mire számíthatsz.

Erre is meg kell érni

Az első és legfontosabb, hogy hiába erőlködsz, ha a gyerek még nem áll készen- írja a Fatherly. Lehet, hogy már eleged van a pelenkázásból (az áráról nem is beszélve!), lehet, hogy egy hónap múlva kezdi az ovit, de ha ő még nem érett meg a szobatisztaságra, akkor hiába minden próbálkozás.

Miből veszed ezt észre, hogy itt az idő? Például utánad megy a vécére, ha pedig kakil, akkor elbújik. Az viszonylag ritkán fordul elő, hogy szól, hogy vécére kell mennie.

Azzal is számolni kell, hogy a gyerek megijed ettől az egésztől, és inkább nem kakil, csak ne kelljen a vécére ülnie. Ettől persze a szülő is frusztrált lesz, a gyerek pedig még rosszabbul érzi magát. Szóval jobb nem siettetni a dolgokat.

A cikk itt folytatódik.