A kevesebb játék jobb

A kisbabák nagyon korán elkezdenek játszani. Kíváncsiak és vonzza őket minden fényes, színes játék és bármi, amit meglátnak és felkelti az érdeklődésüket. A babák a játékon keresztül tanulják meg értelmezni a világot, fejlesztik mentális, szociális, érzelmi és fizikai képességeiket - írja a csalad.hu

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
kisbaba
2018. február 13. csalad.hu

 

Régi kérdés, hogy milyen játék a legjobb a gyermekeknek. Egy új kutatásban viszont azt vizsgálták, hogy a minőségi játékhoz a kevesebb, vagy a több játékszer visz közelebb.

A kutatásba 24 hónapos kor körüli totyogósokat vontak be, összesen 36-ot, nagyjából a felük egyke volt. A felmérésben 32 féle játékot használtak, köztük oktató jellegűeket, tematikus játékszcenáriókat sugallókat és akció típusúakat.

Kétféle helyzetben engedték játszani a kicsiket, az egyikben négy, a másikban 16 féle játék állt a rendelkezésükre. Minden típusú játékból véletlenszerűen válogattak.

A két helyzetben a játékok nem ismétlődtek. Ha az egyik helyzetben a gyermek valamelyik játékszer iránt különleges vonzalmat mutatott, azt a következő kísérleti szituációban kicserélték egy másikra.

A kutatók háromszor találkoztak a gyermekekkel. Első alkalommal kiválasztották a kísérletre alkalmas kicsiket, akik a szülőjükkel együtt játszhattak, a másik két alkalom már a kutatás volt.

A bejegyzés itt folytatódik.