Családháló

Kezdőoldal Egészség és lélek Ki korán kel – nagyobb eséllyel lesz várandós?

Ki korán kel – nagyobb eséllyel lesz várandós?

Érdekes felmérést tett közzé az angliai Warwick Egyetem. Azt vizsgálták, hogy vajon a nők alvási szokásainak van-e köze a fogantatáshoz. Nos, mint kiderült, akad – számol be róla a csalad.hu.

csalad.hu,

Az egyetem szakemberei több mint 100, mesterséges megtermékenyítésre váró nő adatait elemezték a brit közkórházakból és arra jutottak, hogy a korán kelők (ez egyeseknél akár fél 6-ot is jelenthet) 75 százaléka járt sikerrel, míg a későn fekvők és ennek megfelelően későn is ébredők körében csak minden harmadik mondhatta ezt el magáról.

A résztvevőket az elalvás időpontján túl arról is kérdezték, hogy ébresztőre kelnek-e. A legkésőbb fekvők hajnali 2 óra körül mentek aludni és nem nagyon keltek fel délelőtt 10 óra előtt, míg a legkorábban kelők már öt órával hamarabb fenn voltak.

A kutatók szerint a megtermékenyülés közti nagy különbség oka nem elsősorban a lefekvés és felkelés időpontja miatt van, sokkal inkább azért, mert a korán kelők jellemzően egészségesebbek, jobban étkeznek, és többet edzenek.

„Kisebb valószínűséggel dohányoznak, ritkábban túlsúlyosak, kevesebben szenvednek cukorbetegségben és szívérrendszeri rendellenességben, márpedig ezek mindegyike megnehezíti a teherbe esést” – magyarázta a kutatást vezető professzor.

A cikk itt folytatódik.

Fotó: Pixabay

Hozzászólások

hozzászólás

CÍMKÉK:
Read previous post:
A szép emlékek csökkenthetik a tinik depresszióját

A boldogságérzetet fokozó események felidézésével vehetjük fel a harcot a tinédzsereket fenyegető, mentális betegségekkel szemben, akik így nagy valószínűséggel később...

Close