Lépések a termékenység felé: így segít a ricinusolaj

Cikksorozatunk aktuális részében egy hazánkban kevésbé ismert módszert, a ricinusolajos alhas pakolást mutatjuk be. Bárdi Nóra pszichológus- természetgyógyász, termékenységi tanácsadó írása.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
babavárás
2015. szeptember 05. Csontos Dóra

Cikksorozatunk aktuális részében egy hazánkban kevésbé ismert módszert, a ricinusolajos alhas pakolást mutatjuk be. Bárdi Nóra pszichológus- természetgyógyász, termékenységi tanácsadó írása.


Praxisomban azonkívül, hogy igyekszem a hagyományos kínai orvoslás elvei alapján a hozzám forduló kliensek fizikai-pszichés állapotát a fogantatáshoz optimális szinthez közelíteni; nagy hangsúlyt helyezek azokra a természetes öngyógyító módszerekre, amelyek könnyen elsajátíthatók és otthon is elvégezhetők.
A ricinusolajos alhas pakolás ősi terápiás módszer, amelyet évszázadok óta használtak a test – különösen a szaporító szervek- méregtelenítésére és gyógyítására. A ricinusolajat a ricinus növény (Ricinus communis) magjából sajtolják ki; külső használatával kapcsolatban már 4000 éves feljegyzések is léteznek.
Hagyományosan a ricinusolajos alhas pakolást abban az esetekben alkalmazták, amikor a páciens gyulladásról, fájdalmakról, összenövésekről panaszkodott; illetve az alhasi keringés fokozására volt szükség. Napjainkban is csodálatos hatású, kiegészítő terápiának számít, mivel:
– méregteleníti az alhas területét fogantatás előtt (a szakirodalom szerint a bőr alatt 8 cm-ig),
– támogatja a petefészkek, petevezetékek és a méh egészséges működését,
– valamint javítja a petesejt minőségét.

Milyen nőgyógyászati problémák esetén alkalmazható a ricinusolajos pakolás?
Gyakorlatilag minden termékenységi problémával összefüggő állapot esetén biztonsággal alkalmazható, mint kiegészítő természetes terápia. Például:
– endometriózis (nőgyógyászati kórkép, melyben a méhnyálkahártya a méh üregén kívül is megtalálható)
– PCOS (összetett, hormonális, több szervet érintő betegség)
– mióma
– petefészek ciszták
– kismedencei gyulladások
– összenövések, műtét utáni letapadások
– elzáródott petevezetékek
– visszatérő vetélések
– vérzéskimaradás

Mikor és hogyan kell alkalmazni a pakolást? A folytatásból kiderül!