Családháló

Kezdőoldal Egészség és lélek Magnézium – a baba kedvéért

Magnézium – a baba kedvéért

Várandósság alatt megnövekedik a szervezet magnéziumigénye. Ahhoz, hogy a babád biztonságban legyen, fokozni kell a magnézium bevitelt.

Írta: bencze.aron,

Várandósság alatt megnövekedik a szervezet magnéziumigénye. Ahhoz, hogy a babád biztonságban legyen, fokozni kell a magnézium bevitelt.


A magnézium szinte minden enzim működéséhez és minden anyagcsere-folyamathoz szükséges. Hiányában izomgörcsre, étvágytalanságra, fejfájásra panaszkodhatunk, de kimutatható szívritmuszavar, depresszió és a trombózisra való hajlam megnövekedése is. A probléma a terhesség alatt a legszembetűnőbb: a gyakori izomgörcs, mely leggyakoribb formája a vádligörcs – mindenképpen jelzi a magnéziumhiányt. Az alhasi görcsök, méhösszehúzódások már koraterhességben a nagyobb magnéziumszükségletre utalnak. Ha nem elégítjük ki a szervezet igényét, az vetéléshez, koraszüléshez is vezethet.

Miért nincs elég?

Lehet, hogy amikor még az evolúciós igényeinek megfelelően táplálkozott az emberiség, nem okozott gondot a magnéziumhiány. Ám most nagyon sok tényező akadályozza a magnézium megfelelő hasznosulását. Ilyen például a sok zsírt és sok fehérjét tartalmazó étrend. Az sem segít, ha sok kólát, vagy más szénsavas üdítőt iszol, hiszen a foszfát gátolja a magnézium felszívódását. Ha a terhesség miatt fokozod a kalciumbevitelt, magnéziumból még sokkal többet kell fogyasztanod, ugyanis a kalcium csökkenti a magnézium hasznosulását. A kutatások szerint a legtöbben eleve magnéziumhiányosan táplálkozunk. Ha babát vársz, a szervezet magnéziumigénye fokozódik, hiszen a tiéd mellett a baba idegrendszerét, csontrendszerét és izomzatát is el kell látni ezzel a fontos anyaggal.

Hozzászólások

hozzászólás

CÍMKÉK:
Read previous post:
Természetes hormon: áttörés a meddőség kezelésében

Az agyalapi mirigyből kivont anyag segítségével kezelt édesanya a múlt héten adott életet első gyermekének. Hogyan segíthet a csókpeptin, a...

Close