Már lehet kérni az influenza elleni védőoltást

Egy betegnél már kimutatták az influenza vírus jelenlétét, de szó sincs még járványról. Idén 1 millió 300 vakcinát kaptak az orvosok. 

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
betegség
2015. november 15. Aipmilo

Egy betegnél már kimutatták az influenza vírus jelenlétét, de szó sincs még járványról – mondta az InfoRádiónak Molnár Zsuzsanna, az Országos Epidemiológiai Központ járványügyi osztályának főorvosa. Hozzátette: már minden háziorvos megkapta az influenza elleni oltóanyagot. Idén 1 millió 300 ezer vakcinát kaptak az orvosok. 


“Ebben az évben is 1 millió 300 ezer adag vakcina áll rendelkezésre Magyarországon a térítésmentes védőoltásokhoz” – mondta el az InfoRádiónak Molnár Zsuzsanna, az Országos Epidemiológiai Központ járványügyi osztályának főorvosa.

A szakember beszámolt arról, hogy már befejeződött az oltóanyag kiszállítása, tehát csütörtöktől az oltóorvosoknál, a háziorvosoknál, illetve a foglalkozás-egészségügyi szolgálatoknál is rendelkezésre áll a vakcina.

Térítésmentes védőoltásra jogosultak életkor figyelembe vétele nélkül a krónikus betegségben szenvedők, elsősorban a szív- és érrendszeri, a légzőszervi betegek, az asztmások, az anyagcsere-betegségben szenvedők, például a cukorbetegek” – jelezte Molnár Zsuzsanna. A szakember arra is felhívta a figyelmet, hogy a 60 éven felülieknek egészségi állapotuktól függetlenül ajánlott az influenza elleni védőoltás.

Molnár Zsuzsanna elmondta, hogy az elmúlt szezonban körülbelül 780 ezer ember védőoltása történt meg a térítésmentes oltóanyaggal.

A cikk még nem ért véget. Olvass tovább!