Már a molett modellekkel is baj van

Parázs vita alakult ki Ausztráliában a Sports Illustrated bemutatója után, mivel a Sydney Daily Telegraph szerzője kritizálni merte a modellválasztást.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2017. augusztus 05. Dívány

És most nem arról van szó, hogy a túl sovány lányokkal lett volna baja, mert azt már mindenki megszokta, hogy a vékony modellekbe “illik” beleszállni: viszont a Sports Illustrated fürdőruha bemutatóin mindig kifutóra lép pár valóban plus size, mondjuk ki, molett modell, és a Daily Telegraph szerzője szerint ez egyenesen “felelőtlenség”, hisz a túlsúly káros az egészségre, azt hirdetni pedig, hogy az elhízás tök rendben van, veszélyes.

“Ha a divatipar úgy dönt, hogy nem szerepeltet csont és bőr modelleket (amit helyesen tesz), akkor nem kéne más, ugyanennyire egészségtelen testalkatot sem reklámozniuk” – írta Soraiya Fuda kolumnista. A Sports Illustrated szerkesztője, MJ Day szerint viszont: “Abszolút pozitív üzenetet közvetítettünk azzal, hogy a szépség nem egy méretre korlátozódik!” Balszerencséjére az új-dél walesi Australian Medical Association feje, Dr Brad Frankum nem vele ért egyet, szerinte is az lenne a helyes, ha a plus size modellek ugyanakkora felháborodást váltanának ki, mint az egészségtelenül vékony lányok.

“Ha valaki cigarettával vonulna kifutóra, az is felháborodást keltene, hisz nagyon egészségtelen üzenetet közvetítene. Hasonlóképp, ha túlsúlyos vagy kövér embereket küldünk kifutóra, az azt jelenti tulajdonképp, hogy az elhízást ünnepeljük. Szerintem ez veszélyes, hisz az elhízás egy problémás egészségi állapot” – mondta  Dr Frankum a BBC-nek.

 

A cikk ide kattintva folytatódik.