Családháló

Kezdőoldal Egészség és lélek Más tápszer kéne a kisfiúknak?

Más tápszer kéne a kisfiúknak?

Dr. Katie Hinde, a Harvard Egyetem szakértője úgy véli, hogy a csecsemők tápszerét nemtől függően kellene összeállítani.

Írta: Szaurella,

Dr. Katie Hinde, a Harvard Egyetem szakértője úgy véli, hogy a csecsemők tápszerét nemtől függően kellene összeállítani.


A feltételezés alapja, hogy a majmok szervezete zsírban és fehérjében gazdagabb anyatejet termel a fiú utódok számára, a kis nőstények pedig kalciumban dúsabb természetes táplálékot kapnak. A kutató hozzátette, hogy egyes kismamák anyatejének minősége olyan rossz, hogy a csemeték jobban járnának a tápszerrel.

Dr. Hinde úgy fogalmazott, hogy a tápszerek gyártásánál éppúgy tekintettel kellene lenni a nemek közötti különbségre, mint a dezodorok előállításakor. Kijelentette továbbá, hogy az anyatej összetételét tekintve némely esetben sokkal egészségesebb volna a babák számára, ha tápszert kapnának. A következtetések levonására azután került sor, hogy dr. Hinde és munkatársai kimutatták: a majmok másfajta anyatejjel táplálják hím és nőstény utódaikat. Előbbiek zsírban és fehérjében gazdagabb tejet kapnak – az elsőszülöttek különösen. Ezzel szemben viszont a nőstényeknek szánt anyatej kevésbé dús, ám több kalcium található benne.

     
     

 

Hozzászólások

hozzászólás

CÍMKÉK:
Read previous post:
Gyógyító bocsok: kis orvosok a nagy félelem leküzdéséért

Nagy baj történt az oviban: egy mackó súlyosan megbetegedett. Annyira, hogy ki kell venni a vakbelét. Szerencsére szakértő és segítő...

Close