Az alábbi tartalom 18 éven felülieknek tekinthető meg, mivel az oldal alkalmas kiskorúak fizikai, szellemi vagy erkölcsi fejlődésének kedvezőtlen befolyásolására.

Elmúltál 18 éves?

Igen
Nem

Megfordították a felállást: meztelen férfiakkal és felöltözött nőkkel reklámozzák a kollekciót

Sokan háborodtak fel a kampányon - az viszont biztos, hogy feltűnővé teszi a reklámipar szexizmusát.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
férfi
2017. október 16. Hojdák Annamária

A BoredPanda is megosztotta azt a nagy port kavart fotósorozatot, amely felöltözött nőket meztelen férfiak mellé állít. Íme, itt van pár darab közülük:

 

Kiakasztó? Nem mondom, hogy nem. De ezeket meg valahogy megszoktuk:

 

Forrás: www.theversatilegent.com

Forrás: pinterest.com

Forrás: http://www.bandt.com.au

Forrás: pinterest.com

A meztelenférfis kampány sokak szerint csak arányba hoz, mások viszont azzal ágáltak: hogy nem gondoltak arra, hogy ezek a férfiak valaki fiai, valaki apukái? – Meglepett a felvetés. A bikinis nők kapcsán ki gondol a mamájukra és a gyerekeikre? A nő eszközzé válása még mindig megszokott, fel se tűnik. Ilyen szempontból tetszett a kampány, mert ennek jó tükröt tart.

Olyan szempontból viszont nem, hogy

  1. ezzel most ők is áruvá tettek embereket, vagyis semmivel sincsenek előrébb, mint a “másik oldal” – persze lehet, hogy nem is volt céljuk.
  2. igaza van annak a kommentelőnek, aki szerint a feminizmust épp emiatt utálják sokan. Itt is túl lett tolva a bicikli, megint messze kerültünk az egyenrangúságtól, csak másképp.
  3. még ha kikezdhetetlen lenne is a kampány, akkor sem a legetikusabb pénzt csinálni egy félrement társadalmi norma orvoslási kísérletéből – de ezzel a gondolatommal alighanem kinevetne egy reklámszakember.

Arra mindenesetre nagyon jó volt az ötlet, hogy az emberek beszélnek róla, és így mindenki felfigyel a márkára…

Végezetül íme egy korábbi felöltözött nő – meztelen férfi reklámfotó. A téma ugyanaz, mégsem hangsúlyos a provokáció. Hiába a meztelenség-felöltözöttség ellentét, a férfit így is erősnek érzékeljük, nem megalázottnak, eszközzé tettnek.

Forrás: http://pzrservices.typepad.com

Nem mondom, hogy akkor ezzel meg van oldva a probléma… Az emberi méltóságot egyszerűen nem szabadna senkinek áruba bocsátani.