Mennyit nem alszik egy szülő? Már erre is van kalkulátor

Egy brit honlap kiszámolja, amit az álmos szülők képtelenek: mennyi alvás maradt el azóta, amióta megszületett a várva várt poronty. A kalkulátor a pihenésdeficit mennyiségén túl arra is választ ad, hogy mit csináltunk szunyókálás helyett: hány pelenkát cseréltünk, vagy hány jó éjt mesét olvastunk el az adott periódusban.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
szülő
2017. szeptember 04. csalad.hu

Minden szülő életében eljön egyszer az a pillanat, amikor a gyermekzsivaj elültével azon kezd gondolkozni, vajon a családalapítás előtt mivel ütötte el szabad estéit és hétvégéit. Töménytelen idő ment el olyan “fontos” és “hasznos” dolgokkal, amelyek jelentős része most egyáltalán nem hiányzik.

Akkor viszont vajon mégis miért tűnt minden pillanat olyan hasznosan eltöltöttnek, amikor szülőként az embernek már egyáltalán nem hiányzik?! Pontosabban a gyermekek okozta elégedettség-érzet, büszkeség, sőt, talán állítható az is, hogy majdnem állandó eufória mellett egy dolgot mégis minden egyes ember egyértelműen meg tud nevezni azon tevékenységek közül, ami kifejezetten hiányzik neki a múltjából. És nem meglepő módon szinte kivétel nélkül mindenki ezt említi meg elsőként. Ez pedig az alvás.

A gyermekvállalás és a kialvatlanság – pláne az első években – kéz a kézben jár.

Az éjszakai etetések, a hasfájás, babusgatás, pelenkacsere, betegség esetén az aggodalom, a virrasztás, gyógyszerezés, lázcsillapítás. Később a rossz álmok, a hideg- vagy éppen a melegfront miatti anya- és apahiány, a kedvenc plüssállat eltűnése, egy viszkető szúnyogcsípés… Vagyis majdnem mindig akad valami, amivel az ember foglalkozhat éjszakánként, természetesen az alvás helyett.

A brit Daily Mail a szülők segítségére igyekszik sietni egy kalkulátor bemutatásával, amellyel bárki kiszámolhatja, gyermeke, vagy gyermekei megszületése óta hány órával jutott kevesebb az alvásra, mint előtte. Az elképesztő eredményekhez szerencsére némi magyarázatot is adnak, hogy az ember már az elvégzett teendőket olvasva is belefáradjon saját hőstetteinek számba vételébe.

A cikk egésze ide kattintva olvasható.