Családháló

Kezdőoldal Egészség és lélek Mi is az a téli depresszió?

Mi is az a téli depresszió?

Nem biztos, hogy kellő hangsúlyt fordítunk a depresszió megismerésére, megértésére, pedig a betegség valós, és ilyenkor, télen még inkább ki vagyunk téve a kockázatának – olvasható a csalad.hu-n.

csalad.hu,

Borongós, szürke nappalok? Korai éjszakák? Hideg? Ha csökken a természetes fény mennyisége, és a hőmérséklet sem csal vigyort az arcunkra, ráadásul hol szél, hol eső veszi át a kellemes nyári napok helyét, akkor bizony hamar előfordul, hogy az általános kedélyállapotunk is “alkalmazkodik” a téli időhöz.

woman-1814968_1920

A depresszió lehetséges tüneteit:

Az érintett kedvetlen, levert, kimerült, gyakran farkas éhesnek érzi magát, különösen az édességet kívánja. A tartósan rossz hangulat miatt a szociális kapcsolatok korlátozódnak, a depressziótól szenvedő ember még magányosnak is érzi magát, ami tovább súlyosbítja lelkiállapotát. A korábban kedvelt elfoglaltságok a depresszív hangulat miatt már nem szereznek örömet. Jelentkezhetnek testi panaszok, amelyek hátterében nincs szervi eltérés, így sok beteg fejfájásra, gyomor-bélrendszeri problémákra panaszkodik -írja a webbeteg.hu.

A cikk folytatása ide kattintva érhető el.

Hozzászólások

hozzászólás

CÍMKÉK:
Read previous post:
Családbaráttá vált a Gyermekszív Központ

Banki segítséggel családbaráttá alakították a budapesti Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet Gyermekszív Központját, a 21 millió forintos támogatással a jövőben...

Close