Mi is az a téli depresszió?

Nem biztos, hogy kellő hangsúlyt fordítunk a depresszió megismerésére, megértésére, pedig a betegség valós, és ilyenkor, télen még inkább ki vagyunk téve a kockázatának - olvasható a csalad.hu-n.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
tünet
2016. december 15. csalad.hu

Borongós, szürke nappalok? Korai éjszakák? Hideg? Ha csökken a természetes fény mennyisége, és a hőmérséklet sem csal vigyort az arcunkra, ráadásul hol szél, hol eső veszi át a kellemes nyári napok helyét, akkor bizony hamar előfordul, hogy az általános kedélyállapotunk is “alkalmazkodik” a téli időhöz.

woman-1814968_1920

A depresszió lehetséges tüneteit:

Az érintett kedvetlen, levert, kimerült, gyakran farkas éhesnek érzi magát, különösen az édességet kívánja. A tartósan rossz hangulat miatt a szociális kapcsolatok korlátozódnak, a depressziótól szenvedő ember még magányosnak is érzi magát, ami tovább súlyosbítja lelkiállapotát. A korábban kedvelt elfoglaltságok a depresszív hangulat miatt már nem szereznek örömet. Jelentkezhetnek testi panaszok, amelyek hátterében nincs szervi eltérés, így sok beteg fejfájásra, gyomor-bélrendszeri problémákra panaszkodik -írja a webbeteg.hu.

A cikk folytatása ide kattintva érhető el.