Családháló

Kezdőoldal Egészség és lélek Mindennapi panaszaink 1. – Testi szimbolika, lelki lenyomat

Mindennapi panaszaink 1. – Testi szimbolika, lelki lenyomat

Miről mesélnek a test által megfogalmazott panaszok, hogyan szól hozzád, miként üzen a saját szervezeted?

Írta: Csontos Dóra,

Miről mesélnek a test által megfogalmazott panaszok, hogyan szól hozzád, miként üzen a saját szervezeted?


Nagyon gyakori panasz a hátra, gerincre lokalizált kellemetlen tünettan, amely van, hogy helyi panasz, máskor kisugárzó fájdalomként okoz rossz érzést és kelti fel a figyelmet. A fájdalom az egyik legerősebb jelzés a test részéről. Intés, amely jelzi, valamit valahol nem jól kezelünk. Gondoljuk végig! Amikor jól vagyunk, kihúzzuk magunkat. Ha félelem, aggodalom uralkodik el rajtunk, összegömbölyödünk, görnyedten igyekszünk átvészelni a helyzetet. Ez a legegyszerűbb fizikai leképeződése a pszichés hogyan-létnek.

A lelki problémáink nem véletlenül koncentrálódnak legtöbbször a hátunkra. A gerincoszlop adja a test támaszát, ezért a hátfájdalmak leggyakoribb oka az érzelmi támogatás hiánya. Úgy érezzük, egyedül kell viselnünk a terheket, nem törődik velünk senki. A hát a lelki teherbírás és a szellemi erők szimbóluma is, ezért a fájdalma a belső fáradtságot, a gyengülő lelki energiákat jelképezi. Ha a derék környékén jelentkezik, az arra utal, hogy az illető nagyon szeretne valamit végrehajtani, de ebben bizonyos körülmények akadályozzák. Például elfutna egy probléma elől, de ezt nem teheti meg, ezért hurcolja magával.

A cikk még nem ért véget. Olvass tovább!

Hozzászólások

hozzászólás

CÍMKÉK:
Read previous post:
Teszt: szupermarketek fenntartható termékkínálata

A Tudatos Vásárlók Egyesülete 17 budapesti szupermarketet, drogérialáncot és nagyobb bioboltot tesztelt abból a szempontból, hogy mennyire etikus és környezetbarát...

Close