Mindenre képes ez az isteni nassolnivaló! 6 ok, miért ropogtass rendszeresen diót

Ezért egyél diót: Nem véletlen, hogy a dió felépítése hasonlít az emberi agyra; kiváló forrása az agyműködést fokozó antioxidánsoknak. A dióbél a legegészségesebb természetes ennivaló, ráadásul nem tartalmaz koleszterint.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
dió
2016. március 09. Vajda Boglárka

Ezért egyél diót: Nem véletlen, hogy a dió felépítése hasonlít az emberi agyra; kiváló forrása az agyműködést fokozó antioxidánsoknak. A dióbél a legegészségesebb természetes ennivaló, ráadásul nem tartalmaz koleszterint.


További előnye, hogy nyersen fogyasztható, így nem mennek tönkre benne a vitaminok, ami egyébként megtörténne, ha mindenképpen meg kellene főzni vagy sütni. A-, B-, C -, E- és P-vitamin, kálium, magnézium, foszfor, kén, vas, és kalcium is van benne.

Maga a termés telítetlen zsírsavakat tartalmaz: omega-3 zsírsavban például igen gazdag.